Dünya

Herkesten gizlediği bebeğini banyoda doğurdu, mısır gevreği kutusuna koyup öldürdü!

26 Ekim 2024 08:59

T24 Dış Haberler

Britanya'da 22 yaşındaki Teo Jia Xin isimli Malezyalı öğrenci, hamileliğini aylarca sakladıktan sonra 4 Mart'ta doğum yapmasının ardından bebeğini mısır gevreği kutusuna koydu, kutuyu plastik bir poşetle kapattı ve bir valizde sakladı. Polisler, bebeği iki gün sonra bulduğunda çoktan ölmüştü. Mahkeme, Teo'yu suçlu buldu ve ayrıca cinayeti önceden planladığını ifade etti. 

Bu yılın mart ayında evinin küvetinde doğurduğu bebeğini doğumdan kısa bir süre sonra mısır gevreği kutusuna koyan ve kutuyu bir bavulun içine gizleyen Teo Jia Xin, en az 17 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

4 ay boyunca hamileliğini gizleyen 22 yaşındaki öğrenci, evinin banyosunda doğum yaptıktan sonra bebeğini bir mısır gevreği kutusuna koyarak plastik bir poşetle kapattı ve ardından da bir valizin içine sakladı. Polis, bebeği iki gün sonra buldu ancak yenidoğan çoktan ölmüştü. 

Teo bebeğini öldürdüğünü reddetmiş ve kendisine çocuğu öldürmesini söyleyen sesler duyduğunu iddia etmişti. Ancak jüri Teo'nun savunmasını reddetti ve onu cinayetten mahkum etti.

Başından beri planlamış

Warwick Kraliyet Mahkemesi Yargıcı Justice Tipples'in 22 yaşındaki Teo'nun olay günü arkadaşlarının ve sağlık görevlilerinin yardımını reddettiğini ve doğumdan kısa bir süre sonra öğrenci evinin banyosunda doğduğunda canlı olan bebeğiyle birlikte kan gölünün içinde oturduğunu söylediğini aktaran İngiliz mahkeme belgelerine göre bu durum, Teo'nun bebeğini öldürmeyi başından beri planladığını gösteriyor. 

“Doğum kolay olmadı, ciddi kan kaybı nedeniyle karmaşık bir hal aldı. Çok acı çekiyordunuz, zayıf ve bitkin durumdaydınız ve ayakta durmakta zorlanıyordunuz" diyen ve kararın açıklandığı duruşmada konuşan Yargıç Tipples, “Bebeğiniz hayatta ve sağlıklıydı; tam dönem sağlıklı bir bebekti. Ama siz onu istemediniz. Göbek bağını bir makasla kestiniz ve bebek banyoda sizinle yalnız kaldı ve kısa süre sonra ağlamaya başladı” dedi.

Tipples, Teo'nun odasına giren ve çok iktarda kan bulan arkadaşlarına ve sağlık görevlilerine gitmeleri için bağırdığını söyledi.

“Bebekten kurtulmaya kararlı olduğunuz için, onun cesedini saklamadan ve kanama nedeniyle odanızda oluşan pisliği temizlemeye çalışmadan kendinize yardım alamayacağınızı da biliyordunuz" diyen yargıç Tipples, şöyle devam etti: 

“Eminim bu yüzden bebeğiniz hala hayattayken kendinizi onunla birlikte banyoya kapattınız ve ambulanstaki sağlık görevlileri de dahil olmak üzere size yardım etmeye çalışan herkesi uzaklaştırdınız. Çünkü onlardan herhangi biri banyoya adımını atar atmaz bebeğinizi canlı bulacaklarını biliyordunuz, ki bu da olmasını istemediğiniz bir şeydi.

Hepsi gittikten ve sizi yalnız bıraktıktan sonra bebeğinizi öldürdünüz ve cesedini sakladınız, yapmayı planladığınız şey de buydu"

Tipples, Teo'nun ancak bebeğini öldürdükten sonra tıbbi yardım için hastaneye gitmeyi kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Yargıç, “Bebeğinizden kurtulma planınız hastanede çözüldü, çünkü doktorların vücudunuz üzerinde yaptığı incelemeler neler olduğu gerçeğini ortaya çıkardı ve bir bebeğiniz olduğu gerçeği artık bir sır olmaktan çıktı” dedi.