Kültür-Sanat

27.⁠ ⁠Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ile sinema şöleni başlıyor

06 Mayıs 2024 15:21

T24 Kültür-Sanat

Uçan Süpürge Vakfı’nın düzenlediği 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 9 Mayıs’ta Ankara’da Devlet Opera ve Balesi’nde saat 20:00’de yapılacak açılış töreni ile başlıyor. Oyuncu Şenay Gürler ile Yetkin Dikinciler’in sunuculuğunu üstleneceği törende Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol’a, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Deniz İlhan’a verilecek.

Kült Kavaklıdere'de yıllar sonra festivale ‘merhaba’

Açılış töreninin ardından 10 Mayıs’ta Kült Kavaklıdere’de film gösterimleri başlayacak. Uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra 2023 yılında başkentli sinemaseverlere yeniden ‘merhaba’ diyen, ilk kez Uçan Süpürge 3. Kadın Film Festivali’ne ev sahipliği yapan eski Kavaklıdere Sineması’nda, yeni adıyla Kült Kavaklıdere’de, gösterimler yapılacak. “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla” temasıyla düzenlenen festivalde filmler, Kült Kavaklıdere’de iki salonda izleyicilerle buluşacak. Festivalde gösterilecek ilk filmler ise şöyle:

Festival programı, ucansupurgefest.org’da

Birçok nitelikli ve ödüllü filmin Ankara prömiyerini yapacağı festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler de yapılacak. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği’nin (FIPRESCI) jüri üyesi gönderdiği tek festival olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Britt Sørensen, Katharina Dockhorn ve Necla Algan’dan oluşan FIPRESCI üyelerinin ödüllendirdiği filmin 16 Mayıs’ta açıklanmasıyla sona erecek.

Festival programının tamamına 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için hazırlanan ucansupurgefest.org/tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bilet fiyatları, herkesin sinemaya gidebilmesi için uygun

Bilet fiyatları, herkesin sinemaya gidebilmesi için tüm seanslarda öğrenciler için 25 TL, öğrenci olmayanlar için 50 TL olarak belirlendi. Biletler, Kült Kavaklıdere’den ve biletinial.com adresinden çevrim içi satışa sunuldu.