Kültür-Sanat

23. İstanbul Tiyatro Festivali, Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu'na saygılarını sunacak

Festival, 13 Kasım 1 Aralık arasında gerçekleşecek

16 Kasım 2019 14:45

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal ve 50. yılını kutlayan Dostlar Tiyatrosu, festival kapsamında saygıyla selamlanacak.

60. sanat yılını kutlayan, bugüne dek birçok ödüle değer görülen Genco Erkal bu vesileyle üç ayrı oyunuyla festival kapsamında seyirci karşısına çıkacak.

Sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan Yaşamaya Dair’de sahnede Erkal’a, içe işleyen sesiyle Tülay Günal eşlik ediyor. Sarsıcı bir Nâzım Hikmet uyarlaması olan Yaşamaya Dair 16 Kasım’da saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Türkiye’nin ilk tek kişilik oyunu olarak Genco Erkal tarafından 1965’te oynanan Bir Delinin Hatıra Defteri ile sanatçı 18 Kasım günü saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde seyirciyi bir kere daha büyüleyecek. Erkal’ın uyarlayıp yönettiği tek kişilik unutulmaz bir müzikli gösteri olan Merhaba’da ise seyirci, edebiyat dünyasının beş büyük ismi eşliğinde 19 Kasım akşamı saat 20.30’da Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde büyük bir yolculuğa çıkacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin Yeditepe Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleşen Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında da Genco Erkal’ın 60., Dostlar Tiyatrosu’nun 50. Yılı’na Saygıyla sempozyumu düzenlenecek. Festival direktörü Leman Yılmaz’ın yapacağı açılış konuşmasını izleyecek oturumlarda Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Prof. Dr. Dikmen Gürün, Prof. Dr. Kerem Karaboğa, Seçkin Selvi, Prof. Dr. Simten Gündeş, Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, Prof. Dr. Zeliha Berksoy ve Zeynep Oral söz alacak. Son oturum Buluşmalar başlığı altında Arif Erkin’den Nurten Tuç’a, Zeynep Irgat’tan Ece Yassıtepe’ye, Meral Çetinkaya’dan, Metin Deniz’e, Tülay Günal’a anıları ve anekdotlarıyla tiyatro dünyasından pek çok değerli ismi bir araya getirecek.

İstanbul Tiyatro Festivali Biletleri

23. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri, Biletix satış kanallarından ve hizmet bedelsiz olarak ana gişe İKSV’den (Pazar günleri hariç 10.00-18.00 saatleri arasında)ve etkinliklerden iki saat önce, etkinlik mekânlarında açılan gişelerden satın alınabilir. Lale Kart üyeleri festival süresince de biletlerini %25’e varan indirimlerle alabilirler.