Dünya

21 milyon nüfuslu Çin'in Chengdu şehrindeki karantina kararı süresiz olarak uzatıldı

Chengdu'da Apple'ın tedarikçilerinin de fabrikaları bulunuyor

08 Eylül 2022 10:15

Çin'in Chengdu şehrinde artan Covid-19 vakalarının ardından 1 Eylül'de uygulamaya konulan karantina kararı, süresiz olarak uzatıldı.

Chengdu, Çin'in güneybatısındaki Siçuan eyaletinin başkenti konumunda. 21,2 milyon nüfuslu Chengdu, Şangay'dan sonra karantina kararının alındığı en kalabalık şehir oldu. 1 Eylül'de alınan karantina kararının çarşamba günü kaldırılması bekleniyordu ancak yerel hükûmet, "bazı bölgelerde risk hâlâ devam ettiği" için karantina kararını süresiz olarak uzattı.

The Guardian'ın haberine göre, Chengdu, küresel ticaret için önemli bir lojistik üssü konumunda bulunuyor. Apple'ın tedarikçisi olan ve iPad ve Macbook'ları üreten Foxcomm ve Macbook'lar için parça üreten Jabil'in şehirde fabrikası bulunuyor.

116 Covid-19 vakası tespit edildi

Yerel yönetiminden yapılan açıklamada, perşembe günü şehirde 116 Covid-19 vakası tespit edildi. Çarşamba günü ise 121 vaka tespit edilmişti.

Çin'de elektronik endüstrisinin merkezi, 13 milyon nüfuslu Şenzen de geçen hafta sonu karantinaya alınmıştı. Çin ve dünya ekonomisinin kilit şehirlerden Şangay ise nisan ve mayıs aylarında 2 ay boyunca karantinada kalmıştı. 

TIKLAYIN: Çin'in bilimle imtihanı: 3 haftada 300 milyon kişi daha karantinada