Gündem

1981'li olduğu iddiasıyla gündem olan İmambakır Üküş: Yanlış şeyler yazıyorlar, 1980'de cezaevindeydim

"1979 yılında cezaevine girdim; üniversite mezunu olduğumu yazmışlar, lise terkim"

08 Kasım 2023 09:00

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminin ilk turunun ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilme kararına sinirlenerek bağırmasıyla gündem olan İmambakır Üküş, 1981 doğumlu olduğu iddiası başta olmak üzere, biyografisi hakkında yanlış bilgiler yazıldığını söylerken, yaşına dair bir bilgi paylaşmadı.

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık yarışından çekilmesine engel olduğu görüntülerle gündem olan Üküş'ün 1981 doğumlu olduğu iddiası, internet sitelerinde ve sosyal medya mecralarında gündem olmuştu. Üküş'ün yaşı Twitter'da en çok konuşulan konular arasında girerken, ortaya atılan iddialardan birisinde de Üküş'ün 1959 doğumlu olduğuydu. Enver Aysever'in YouTube kanalına konuk olan Üküş, 1981'de doğduğu iddiasını yalanladı. Üküş, yaşına dair bir bilgi paylaşmadı.

2009 yerel seçim kampanyasından beri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldığını söyleyen Üküş, hakkında yazılanlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Yüzlerce İmambakır Üküş kimdir araştırmaları var. 1981 doğumlu olduğumu yazmışlar. Ciddi internet siteleri dahil olmak üzere. Ovacık doğumluymuşum, Tunceli İl Başkanlığı yapmışım, CHP MYK üyeliği yapmışım. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını yazmışım vs. Ben Tunceli'nin yolunu bile bilmiyorum. 

İnsanlar dedikodularla iş yapıyor. Üniversite okumadım ben. 12 Eylül 1980 darbesi olduğunda, zaten 1 yıldır Adana Kapalı Cezaevi'nde, Sosyalist Vatan Partisi MYK üyesi olmaktan, çeşitli eylenlerde bulunmaktan dolayı 3 Ocak 1980’den itibaren cezaevindeydim zaten. Liseyi bile bitirmedim ben, lise terkim."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdan çekilmemesi için bağırdığı görüntüler ortaya çıkan İmambakır Üküş, konuya ilişkin ilk kez konuştu