Gündem

Kılıçdaroğlu’nun ikinci turdan çekilmemesi için bağırdığı görüntüler ortaya çıkan İmambakır Üküş, konuya ilişkin ilk kez konuştu

"Orada tartıştığım CHP yöneticileri"

08 Kasım 2023 06:53

CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminin ilk turunun ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilme kararına karşın sinirlenerek bağırdığı görüntüleri ortaya çıkan İmambakır Üküş o anlara ilişkin ilk kez konuştu. “Orada benim tartıştığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değil. ‘Çekilmenize izin vermiyorum' değil, ‘çekilmenize biz izin vermiyoruz' cümlesi var. Orada tartıştığım CHP yöneticileri. Zaten onlara yönelik ‘Biz size izin vermiyoruz' diyorum” diyen Üküş, “Genel Başkan hiçbirimizden etkilenmedi” dedi.

Üküş, o sırada Malatya'dan gelen depremzede muhtarın sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu’nun “Ben, şimdi gidiyorum oyumu kullanıyorum, devam ediyorum” dediğini söyleyen Üküş, “Oy kullanma bitmek üzereymiş. Çekilip çekilmemenin de bu saatten sonra bir önemi kalmamıştı” diye konuştu.

Üküş’ün Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yaptığı açıklama şöyle:

“Biz salonda Kemal Beyi bekliyorduk. Seçimin ikinci turu başlamamışken Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekildiğine ilişkin tweet atıldı. MYK üyelerine sorduk, ‘çekilmiyor' dediler. İmza veren il başkanlarıyla, örgüt temsilcileriyle bir araya geldik. Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde biz çekilmemesini isteyecektik. Çünkü, birinci turda oy vermeyip ikinci turda açık destek veren il başkanları oldu. Kemal Bey, Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelip çekilme konusunu konuşmuşlar. Bundan haberdar olduğumuzda, örgütten gelen arkadaşlar arasında ‘Belediye başkanları partinin geleceğine hükmedemez, karar veremez' diye daha çok itiraz oldu. Kemal Bey geldiğinde ortalık ana-baba günüydü. Orada benim tartıştığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değil. ‘Çekilmenize izin vermiyorum' değil, ‘çekilmenize biz izin vermiyoruz' cümlesi var. Orada tartıştığım CHP yöneticileri. Zaten onlara yönelik ‘Biz size izin vermiyoruz' diyorum.

Arkasında da ‘Bugüne kadar yalan dolanla geldiniz her konuda genel başkana yalan yanlış söylediniz. Genel seçimleri de bize kaybettirdiniz. Şu anda da kurultayı bize kaybettiriyorsunuz. Bunun sorumlusu sizsiniz' diye bağırıyorum. Ama genel başkana değil bu sözlerim. Sonra herkes bağırdı, çağırdı. Genel Başkan hiçbirimizden etkilenmedi.

Orada, Malatya'dan gelen depremzede muhtar, Kemal Beyin elini tutup ağlayarak ‘ben seçimlerde çoluk çocuğumun rızkını senin için harcadım, buraya geldim. Depremzedeyim çoluk çocuk çadırda kalıyor, kalacak evim, yiyecek ekmeğim yok. Eğer çekilirsen çoluk çocuğumun da hakkını sana helal etmiyorum, kendi hakkımı da sana helal etmiyorum' dedi. Kemal Bey, o muhtarı sakinleştirmeye çalıştı. ‘Ben, şimdi gidiyorum oyumu kullanıyorum, devam ediyorum' dedi. Oy kullanma bitmek üzereymiş. Çekilip çekilmemenin de bu saatten sonra bir önemi kalmamıştı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından ilk kez konuştu, adaylıktan neden çekilmediğini açıkladı: Bu tweet çok ağırıma gitti!