Yaşam

14 yaşındaki güreşçiye 'CHP ziyareti' cezası

Özgür Güreşen’in sözleşmesinin, CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'in sosyal medya paylaşımı sebebiyle iptal ettiği iddia edildi

19 Şubat 2019 02:32

CHP Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, geçen günlerde akrabası olan ve İzmit Belediyesi’nde güreşen 14 yaşındaki Özgür Güreşen’i, Bursa’da gerçekleşen Grekoromen Türkiye Şampiyonluğu elemeleri öncesinde ziyaret etti. İddiaya göre, İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan, 14 yaşındaki güreşçi Özgür Güreşen’in sözleşmesini, Fatma Kaplan Hürriyet’in bu ziyaret sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımı sebebiyle iptal etti.

CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Hürriyet, Bursa’nın Mudanya ilçesinde yapılan elemeler öncesinde akrabası olan Güreşen’e eşofman ve güreş ayakkabısı hediye ederek bunu sosyal medya hesabında paylaştı. Hürriyet sosyal medya hesaplarında, “Yıldızlar Grekoromen Güreş Müsabakaları elemelerinde İzmit ismini başarıyla temsil edeceğine inandığım Özgür Güreşen’i yolcu ediyoruz. 8 yaşından beri sponsor olarak desteklediğim Özgür Güreşen’in İzmit’i en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyor ve başarılar diliyorum” yazdı.

Kocaeli’nin yerel haber sitelerinden Astakos Haber’de yer alan habere göre; ailesinde minderde Dünya ve Avrupa şampiyonu Ramis Kahveciler ve Edirne Kırkpınar başpehlivanlarından ‘Göçmen Recep’ lakaplı Recep Güreşen gibi ünlü güreşçilerin de bulunduğu Özgür Güreşen, hafta içi Bursa’da gerçekleşen Türkiye elemelerinde üçüncü olarak Aydın’da gerçekleşecek Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.

Kocaeli Kulüpler Arası Güreş Müsabakaları’nda ikinci olarak 1-3 Mart tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenecek güreş müsabakalarında İzmit’i temsil edecek olan Özgür Güreşen, sözleşmesinin iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

“Onun ya da bunun sporcusu olmaz”

CHP’li Hürriyet, “İzmit ismini Türkiye ve Dünya’da duyuran sporcularımıza desteğimiz sonsuz olacak. Onlar bizim evlatlarımız ve gençlerimize verdiğimiz destek birilerinin siyasi oyunların malzemesi haline getirilemez. Özgür Güreşen ailesini olduğu kadar İzmit’i de onurlandıran bir sporcu. Onun sporcusu ya da bunun sporcusu diye bir ayrım yapılamaz. Ama İzmit Belediyesi bu yaptığı ile sporcular arasında yaptığı ayrımı ortaya koymuştur. Zaten maddi bir destekleri olmadığı için Özgür’ü şimdiye kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.