Yaşam

120 bin dolarlık muza, Urfa biberli gönderme: Değeri paha biçilemez sanat eserimiz ?️

11 Aralık 2019 14:51

T24

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bir performans sanatçısı tarafından yenmesi dünya gündemine oturan, ‘Komedyen’ isimli 120 bin dolarlık muzlu sanat eserine Urfa biberiyle gönderme yaptı. Belediyenin Twitter hesabından bantlanmış bantlanmış bir biber fotoğrafı paylaşıldı ve “Değeri paha biçilemez sanat eserimiz ?️” yorumu yapıldı.

Online yemek sipariş platformu Yemek Sepeti de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tweetini alıntılayarak, çöp şişin yanında közlenmiş kırmızı biberin bulunduğu bir fotoğraf paylaştı ve "Sanat, insan için değil midir zaten?" notunu düştü. 

Art Basel Miami Beach’te sergilenen 120 bin dolarlıklık bantlı muzun performans sanatçısı David Daruno tarafından kameralar önünde yenmesi günlerdir konuşuluyor. İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın 'duvara bantlanmış muzdan' oluşan 'Komedyen' isimli eseri, yenmesi öncesinde 120 bin dolara satılmış ve bütün dünyada merak uyandırmış, tartışma yaratmıştı.

TIKLAYIN - 120 bin dolara satılmıştı: Performans sanatçısı 'duvara bantlanmış muzu' kameralar karşısında yedi

Galeri direktörü Lucien Terras, muzun yenmesinin eseri 120 bin dolara satın alan kişi için bir anlamı olmadığını yeni bir muzla değiştirilebileceğini söylemiş ve “Datuno eseri mahvetmedi, muz burada bir fikirdi" diye eklemişti.

Yaşananların gündem olmasının ardından Datça Belediyesi'nin Twitter hesabından bir çerçeve içine bantlanmış 5 kuruşluk badem fotoğrafı paylaşılmış ve “Besleyici değeri daha yüksek olmasına rağmen biz Datçalılar çok daha makul rakamlar talep ediyoruz” yorumu yapılmıştı.