Kültür-Sanat

1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali başlıyor

Festival kapsamında dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının sahne alması ve genç yeteneklere dünyaya açılma fırsatının sunulması amaçlanıyor

20 Eylül 2021 13:00

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak olan "1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali", yarın başlıyor. Festival, usta sanatçıların konserlerinin yanı sıra gençlere, müzisyenlere verecekleri eğitimleri de kapsıyor.

Dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarının konserler vereceği, usta sanatçıların genç yıldızlarla bir araya geleceği ve genç sanatçıların sahne alma şansı yakalayacağı festivalin, genç yeteneklere dünyaya açılma fırsatı sunması da amaçlanıyor.

Festivalin açılışı Lucas ve Arthur Jussen kardeşlerin 21 Eylül Salı günü vereceği konserle yapılacak.

Boğaziçili genç girişimciler Duygu Esenkar ve Onur Tahmaz tarafından kurulan Locksbridge ile viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil ve eğitmen Aycan Altungül'ün iki yıla yakın süren çalışmaları sonucu hayata geçen festival, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Türkiye'de ilk

Türkiye'de ilki gerçekleştirilecek olan 1. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında 23 Eylül'de Gary Hoffman ve David Selig, 26 Eylül'de Hellen Weiss, Gabriel Schwabe ve Caspar Frantz, 28 Eylül'de Svetlin Roussev ve Elena Rozanova, 29 Eylül'de Burak Bilgili ve Gökhan Aybulus sahne alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen festivalin 2 Ekim'de gerçekleşecek kapanış konserinde ise ödüllü çellist Nil Kocamangil, Borusan Quartet ile aynı sahneyi paylaşacak.