20 Eylül 2024

Bu hafta magazinimde Myndos, Midtown ve Greta var...

Başlıkta sözü edilen yerleri tanımıyorsanız yazımı okumak zorundasınız, okuyunca tanıdık gelebilir...

Kâğıttan Kaptanlar'ın Birsen Tezer'iyle Ortakent'te Faik Bey'in Tamarisk'indeydik |
Zengin arkadaşımın evinde çekilmiş çok havalı bir havuz başı fotoğrafım |
Benim hiç beğenmediğim Bir Gece Masalı 4'ten 8 reytinge çıkınca
bir süre dizi yazmayı kesmeye karar verdim |
Sedat Ergin hem Hürriyet'te hem Sözcü TV'de...

***

Bu hafta içinde 79 saat süren ve bana çok iyi gelen bir tatil yaptım. Gümüşlük, Ortakent ve Greta'daydım. Herhâlde ipucunu aldınız... O yüzden de yazıya orada olmayan editörümün seçimi üzerine DJ'lik yaptığım fotoğrafla başlıyorum. Ha bir de peşinen söyleyeyim, cebimden bahşiş için harcadığım 400 liradan başka para çıkmadı. 

Gümüşlük'teki en mutlu akşamım, Ravel'in "Bolero"suna DJ'lik yaptığım akşamdı... 

Kendini orta sınıf gibi göstermeye çalışan alt-orta sınıf Türkiye halkları Bodrum'u tercih ettiğinden Gümüşlük nispeten makuldü. Akşam güneşinin batışı en güzel Greta ve Limon'da izleniyordu. Gündüz yemekleri için en iyi yer de Arriba'ydı. Hepsinde bol bol eğlendim. Gelelim, bu tatilin bana göre en efsane fotoğrafına... Bu fotoğraf, Greta'nın biraz yukarısında kaldığım muhteşem evde çekildi; neme gerek, Deniz Karaağaç beni iyi ağırladı. 

Gümüşlük'te bir gece misafir olduğum evin havuz başı,
aşağıda Yunan adalarını ve Bodrum'u görüyorsunuz

Başlangıç çok 'parlak' değildi

Benim işten kovduğum ama şimdilerde zengin olan Cengiz Semercioğlu, beni arabasıyla evimden aldı ve havalimanına götürdü. Sonra da CIP gidiyoruz, diye övündü... CIP'ye girer girmez karşımda kimleri göreyim? Aydın Doğan'dan bildiğim Ertuğrul Özkök ve Aşk-ı Memnu'dan tanıdığım oyuncu Selçuk Yöntem yan yana oturmuyorlar mı? "Sizin ne işiniz var CIP'de" diye sordum, onlar da bana küçümseyerek "Asıl senin ne işin var VIP'de" dediler... Öğrendim ki gittiğimiz salon VIP salonuymuş, Semercioğlu'nun ekstra bir kartı olduğu için biz de oraya girip tıkınabiliyormuşuz, hay Allah!

CIP sandığım VIP'de, Ertuğrul Özkök ve Selçuk Yöntem'le otururken... 

Eski solcuları unutmadım

Yıllardır Gümüşlük'te yaşayan ve de çok eskiden beri tanıdığım, çok sevdiğim arkadaşlarımla yemek yemeyi de ihmal etmedim Arriba'da... Arkadaşım Zeynep Bilgin aylar sonra ilk defa çiftliğinden çıkıp sırf beni görmek için Gümüşlük'e gelmişti. Tabii ki rakımız ve balığımız boldu, eski usul...

Tabii ki baş köşede ben, İnci Altürk, Zeynep Bilgin, Bilginlerin oğlu Mehmet,
Akif Kurtuluş, Tevfik Bilgin, Ahmet Babalıoğlu, Ferhan Babalıoğlu

İki konuşan kafadar

Geçen hafta atlamışız, iki Mülkiyeli arkadaşım, Aydın Doğan'ın iki eski ası Mehmet Y. Yılmaz (T24) ve Sedat Ergin (Hürriyet), Sözcü TV'de İpek Özbey moderatörlüğünde programa başlamışlar. Programın ismi Ombudsman... Pazartesi akşamları bence siz de bir bakın, benim sandığım kadar sıkıcı çıkmadılar, bayağı izlenebiliyor. 

Sözcü TV'de olmasına rağmen İpek Özbey'in sunduğu
Ombudsman'a bir şans verilebilir

Şimdilik dizilere paydos

Bir süre dizilere bulaşmamaya karar verdim, çünkü izlerken en keyif almadığım dizi bile bir haftada 4 reytingden 8'e çıkıvermiş! Bütün Türkiye haksız, ben haklı olamam... Ben yeniden dizilerle ilgili yazmaya başlayana kadar hepinize önerim, Murat Soner'in YouTube'daki dizi yorum videolarını izlemeniz... Ben başlayınca bırakırsınız!

İnanın torpil yapmıyorum, Murat Soner'i hayatımda görmedim... 

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

Foto altıyla geçiştirmek istemedim, Gümüşlük'teki muhteşem fotoğraflarımı kimin çektiğini merak ettiğinizi biliyorum. Bu tatilimde Hamdullah Öztürk, Cengiz Semercioğlu ve Deniz Karaağaç'a poz verdim. 

* Limon'da Duygu Asena'nın kızları Semra ve Candan'ı görmek beni çok mutlu etti. Eh, onlar da artık yaşlarını başlarını almışlar ama çok hoştular. 

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney eksik olmasın, biz emeklileri düşünüyor, film gösterimleri yapıyor ama esas derdimiz olan yolların otopark gibi kullanılması sorununu hâlâ çözemedi. Aşağıda gördüğünüz fotoğraf, perşembe günü öğleden sonra çekildi. Sıraselviler'e çıkan ara sokağın girişi, park hâlindeki arabalarla dolu! Dikkatlerine saygıyla sunulur...

Linkler ve çağrılar

Tüm kadrosu kadın olan Cosmopolitan dergisi, siz bu yazıyı okurken piyasaya çıkmış olacak. 

* Bilmem hatırlar mısınız ama Demirörenlerden, Turkuazlardan önce Simaviler vardı... Sedat Simavi Ödülleri'ni TGC dağıtıyor, başvurular 30 Eylül'e kadar devam edecekmiş. 

Üyesi olduğum Mülkiyeliler Birliği, harika Çarşamba Söyleşileri yapıyor. 25 Eylül'de Zehra Çelenk katılacakmış. Kaçırmayın, derim...

Advertorial (!)

Bilgi Üniversitesi'nden meslektaşım Esra Arsan'ın Goca Bodrum'dan Küçük İstanbul'a kitabı çıktı. Kapağından da anlaşılacağı üzere müthiş bir dönüşüm hikâyesi anlatıyor. Arka kapağını da ben yazdım... Aşağıda gördüğünüz eski mi eski fotoğraf da Bilgi Üniversitesi'nde çekilmişti galiba... Bu arada fotoğrafı gönderen meslektaşım Edip Emil Öymen’e teşekkürler...

Müzik önerisi

Kısa Gümüşlük tatilinde bol bol beraber olduğum Birsen Tezer'in son şarkısını sizin için seçtik; Kâğıttan Kaptanlar...

Tuğrul Eryılmaz kimdir?

Tuğrul Eryılmaz, kendisini "sadece gazeteci" olarak tanımlıyor. Dünyayı etkileyen 1968 rüzgârı sırasında üniversiteye gitti. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Bir süre Londra'da öğrenim gördükten sonra Türkiye'ye döndü.

Mülkiye'de yüksek lisans eğitiminin ardından Ankara'da TRT Haber Merkezi'nde gazeteciliğe başladı. Bir dönem Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda iletişim dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından üniversiteden ayrıldı.

İstanbul'da haftalık Nokta, Yeni Gündem, Tempo ve Sokak dergileriyle Cumhuriyet ve Yeni Asır İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Ankara, Bahçeşehir, Bilgi, İzmir Ekonomi ve Kadir Has üniversitelerinin iletişim fakültelerinde gazetecilik dersleri verdi.

1996’daki kuruluşundan 2013 yılına dek yaklaşık 16 yıl Radikal İki’nin yayın yönetmenliğini yaptı. “Gazeteci olarak yaptıklarımın çok azından pişmanım. Neyse, ‘önemli’ bir köşe yazarıymışım gibi sizlerin sütunlarından çalmayayım. Bize güvenerek yazı gönderen herkese bol minnettarlık ve sevgiyle…” satırlarıyla Radikal İki'ye veda etti.

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yargılanan gazeteciler arasında yer aldı; bu nedenle açılan davada 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sinema ve dizilerde senaryo ve kurgu danışmanlığı da yapan Eryılmaz, IPS İletişim Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi. Rolling Stones ve Marianne Faithfull hayranı. Asya'nın dedesi.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Dargeçit, Leyla, Narin ve diğerleri...

Bu haftaki spotumuz İnsan Hakları Derneği'nden... 44 yıl önce, 12 Eylül'de olanları hatırlıyoruz; 517 kişiye idam cezası verilmiş, 50'si infaz edilmiş, 300'ü kuşkulu bir şekilde ölmüş ve 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelenmişti...

Keşke dünyayı kadınlar yönetebilse...

Hiç değilse bari buradan söyleyelim, HomeRoom'da bu yazıyı yazarken nem gayet mutedildi...

Bu yazımda artık neden hiçbir yere çağrılmadığım konusunda ciddi ipuçları bulacaksınız

Çağrılmadığım "Hasret Giderelim" buluşması tatilde olanlar gidemedikleri halde çok kalabalıkmış...

"
"