03 Mart 2023

Bu bir veda değil, görüşürüz...

70'inden sonra gonzoluğa soyunan bir gazeteci olarak, son bir haftada yaşadığım bütün sağlık sorunlarımı fanlarıma boca ediyorum...

Yazının başlığını “This is just an adieu not good bye“ diye vermeme rağmen, bunu Türkçeleştirmeyi deneyen ve başarılı olamayan T24'teki az ünlü meslektaşlarım Merve Bavra, Gözde Yel ve Kaan Kurtuluş ile hastane odamdaki penceremin önünde (onları işten attırmakla tehdit etmeme rağmen sözümü dinletemedim) -
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastenesi'nin Galata Kulesi ve Süleymaniye'ye bakan 405 numaralı odasındayım - 
Pink Floyd'un problem çocuğu Roger Waters 

Biliyorum, inanması zor ama salı günüden beri lower Cihangir, upper Kasımpaşa'dayım, yani yine Taksim İlk Yardım'dayım... Daha havalı olacaksa, yatak parası ödemediğim Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeyim. Keşke, “Siz bu yazıyı okurken ben çıkmış olacağım“ diyebilseydim. 

Tabii siz şimdi neden hastanede olduğumu merak etmiş gibi davranabilirsiniz. Bu sefer, 'belden aşağı' değil, 'belden yukarı' bir tedaviye girdim... Meğer, ağır enfeksiyon ve zatürre ile uğraşıyormuşum da haberim yokmuş. 

Meseleyi fazla ciddiye almadan mizansen olmayan gerçek fotoğrafımı koyayım da laf fazla uzamasın... 

Son yıllarda gonzo gazetecilik yaptığım için sevgili okur ve fanlarımdan hiçbir gizli saklım yok. 

İnanması biraz zor ama eski vekilim Sırrı Süreyya Önder, ziyaretime ilk gelenlerdendi.
Fotoğraf: Necmiye Alpay

Bu arada söylemeden geçmeyeyim: Son 3 yıldır zorunlu istikametlerimden olan Taksim İlk Yardım, nedense eski günlerindeki kadar parlak değil.

Advertorial

Mülkiyeliler Birliği'nin 19 Mart Pazar günü (çoğunluk sağlanamazsa 26 Mart) toplanacak Genel Kurulu'nda yeni yönetim de seçilecek. Yönetim için rakip grupta, dönem arkadaşlarım Uluç Gürkan ve Sudi Kocaimamoğlu'nun adlarını görünce siyasi ve magazinel ağırlığımı “Yetiştik Çünkü Biz“ grubunun arkasına koydum, yani rakip grubun...

Genel Kurul'da yeni Yönetim Kurulu'nun yanı sıra Denetim Kurulu, Onur Kurulu, Mülkiyeliler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu, Mülkiyeliler Birliği Vakfı Denetim Kurulu ile Yüksek Danışma Kurulu üyeliklerine de seçim yapılacak. Yok, hayır, "Sandıklara sahip çıkın" demiyorum, Mülkiyeliler medeni bir şekilde yarışmayı bilirler.

Müzik önerisi

Pink Floyd'un efsane albümü Dark Side of the Moon'un dünyamızı ilk sallayışının üzerinden 50 yıl geçmiş. Albüm şimdi en beklemeyeceğiniz insanların bile tişörtlerinde... 1973'te Londra'dayken Dark Side of the Moon albümünü keşfederken bunun bir hazineye dönüşeceğinden haberim yoktu. Pink Floyd'un altın yumurtlayan tavuğu popülaritesini asla kaybetmiyor. Grubun asisi Roger Waters, grup arkadaşlarını da dışlayıp bu albümü kendisi tekrar kaydetmiş. Nasıl olmuş? Dinleyip göreceğiz... O sırada size albümün orijinal kayıtlarından bir başyapıtı bırakıyorum. 'Güneşi yakalamak için koşarsın ve koşarsın, ancak o batıyor...'

  

Tuğrul Eryılmaz kimdir?

Tuğrul Eryılmaz, kendisini "sadece gazeteci" olarak tanımlıyor. Dünyayı etkileyen 1968 rüzgârı sırasında üniversiteye gitti. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Bir süre Londra'da öğrenim gördükten sonra Türkiye'ye döndü.

Mülkiye'de yüksek lisans eğitiminin ardından Ankara'da TRT Haber Merkezi'nde gazeteciliğe başladı. Bir dönem Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda iletişim dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından üniversiteden ayrıldı.

İstanbul'da haftalık Nokta, Yeni Gündem, Tempo ve Sokak dergileriyle Cumhuriyet ve Yeni Asır İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Ankara, Bahçeşehir, Bilgi, İzmir Ekonomi ve Kadir Has üniversitelerinin iletişim fakültelerinde gazetecilik dersleri verdi.

1996’daki kuruluşundan 2013 yılına dek yaklaşık 16 yıl Radikal İki’nin yayın yönetmenliğini yaptı. “Gazeteci olarak yaptıklarımın çok azından pişmanım. Neyse, ‘önemli’ bir köşe yazarıymışım gibi sizlerin sütunlarından çalmayayım. Bize güvenerek yazı gönderen herkese bol minnettarlık ve sevgiyle…” satırlarıyla Radikal İki'ye veda etti.

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yargılanan gazeteciler arasında yer aldı; bu nedenle açılan davada 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sinema ve dizilerde senaryo ve kurgu danışmanlığı da yapan Eryılmaz, IPS İletişim Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi. Rolling Stones ve Marianne Faithfull hayranı. Asya'nın dedesi.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Motorlarla başlayıp şaraplarla devam eden ve Beach Boys ile biten bir magazin

Her fikre açık T24'ün Düzeyli Magazin servisinden her sese 'açık' Açık Radyo'ya sevgi ve selamlarla...

Tam bir Gonzo gazeteci köşesi

Bu yazıda düğün de var, hastane de... Ama 10 Ekim Ankara Katliamı'nı üzüntü ve öfkeyle anmayı da unutmuyoruz...

En ayıp kelimelerle en "siyâseten doğru" sonuçlar...

Bu magazinde Tezgah da var, Nihal Yalçın ve Leonard Cohen de...

"
"