03 Nisan 2019

Not

Erdoğan, balkon konuşmasındaki teşekkürü hak eden Kürtler değil, Süleyman Soylu'dur

Sayın Erdoğan, balkon konuşmasında Kürtlere teşekkür etti. Teşekkürü hak eden Kürtler değil, onun yaver’i hassı Süleyman Soylu'dur.

Süleyman Soylu Seçim öncesi üç ay boyunca Kürdistan’da ilan edilmemiş bir sıkıyönetim uyguladı.

- HDP’nin en aktif üye ve yöneticilerini kitleler halinde gözaltına aldırttı, tutuklattı ve partiyi mefluç hale getirdi.

- Yüzlerce sandık ulaşılması zor köylere taşındı, vatandaşın oy kullanması fiilen engellendi.

- Bakanın emrindeki PÖH’ler ve JÖH’ler gece gündüz demeden köy ve kasabalarda dolaştı ve halkı korkutarak AKP’ye oy vermeye zorladı.

- Hükümetin gösterdiği adaydan başkasına oy veren köylerin boşaltılacağı halkın sürüleceği tehditleri savruldu.

- AKP adayından başkası seçilirse, seçilenin tutuklanacağı ve yerine kayyım atanacağı korkusu yayıldı.

- HDP’nin meşru seçim toplantıları dağıtıldı. Afişleri toplatıldı.

- Parti binaları basıldı, gerekçesiz aramalar yapıldı, parti belgelerine el konuldu, görev başındaki üyeler toplu halde gözaltına alındı. Amaç, korku salmak ve seçim çalışmalarını engellemekti.

- Hiçbir basın organında ve görsel medyada HDP’nin varlığından söz edilmesine izin verilmedi. Seçimlere gireceğinin duyurulması yasaklandı. Kırsal bölgelerde, liderleri ve milletvekilleri tutuklu ve belediyeleri kayyımla yönetilen HDP’nin seçimlere katılmayacağı propagandası yapıldı.

- Bütün bunlara ek olarak AKP sözcüleri seçim kampanyası boyunca HDP’yi terör örgütüyle bağlantılı göstererek kriminilazi ettiler. Muhalefet partileri de korkutularak HDP ile görüşmeleri engellendi. HDP’yi en çok suçlayan en makbul parti oldu. Bütün partiler HDP’yi koro halinde dışlamaya mecbur edildi. Aksi terör yandaşlığı sayıldı.

- Seçim günü yaklaşırken başta AKP olmak üzere kimi parti sözcü ve adayları mahcup ifadelerlerle “Kürtlerin de oyunu istiyoruz. Onlar da oy hakkı olan saygın vatandaşlarımızdır” demek zorunda kaldılar.

Başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu DEVLET ŞİDDETİNİN uygulandığı ‘kapalı’ bir bölgede oy kullanacak seçmenin bir bölümünün biat ederek AKP adayını seçmelerini özgür iradenin bir yansıması olarak algılamak ve onlara teşekkür etmek bir yanılgıdır.

ASIL TEŞEKKÜR EDİLMESİ GEREKEN ANTİ-KÜRT STRATEJİYİ GÖNÜLDEN BENİMSEYEREK EKSİKSİZ BİÇİMDE UYGULAYAN İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLUDUR.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Gezi davasında Avukat Can Atalay neden tutuklandı?

Avukat Can Atalay'ın emeğin hakkını, fikir özgürlüğünü, temel insan haklarını, savunmayı, çevre yıkımına karşı durmayı asli bir görev olarak benimsemesi sermaye çevrelerini tedirgin ediyor, hatta korkutuyordu

İkili devlet düzeni ve Anayasa Mahkemesi'nin sorumluluğu

Kısa süreli de olsa geçici acil önlemler almaya ihtiyaç vardır. Böyle acil bir ihtiyacın karşılanması, ancak, en yüksek yargı organı sıfatıyla Anayasa Mahkemesinin devreye girmesiyle gerçekleşebilir

1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum

HDP'nin 1 Eylül Barış ve Demokrasi çağrısına katılarak toplumsal huzura ve barışa destek olalım