04 Kasım 2022

Huzurlarınızda Arda Güler...

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, Fransa'dan gelen Rennes beraberliği haberiyle grup liderliğini tescil etmiş oldu

Sezona iki Dinamo Kiev maçıyla başlayan Jorge Jesus'un Fenerbahçe'si dün gece itibarıyla 23. maçını yine Dinamo Kiev ile oynadı. Maç öncesi basın toplantısında Jesus öncelikli hedefin lig şampiyonluğu olduğunu bir kez daha tekrarlamıştı. Avrupa Liginde şu ana kadar müthiş bir performans gösterdiklerini, tabii ki grubu lider tamamlamak istediklerini, Dinamo Kiev maçına her zaman olduğu gibi kazanmak için çıkacaklarını ancak kazanmanın yeterli olmayabileceğini söylemişti.

Her maça olduğu gibi bu maça da rotasyonla başladı Sarı Lacivertliler. Bu rotasyonda en dikkat çeken isim kuşkusuz genç Arda'ydı. Acaba bir süredir forma giyemeyen Arda'nın bu karşılaşmada on birde başlaması bir risk olabilir miydi? Jorge Jesus yine haklı çıktı. Genç Arda oyunda kaldığı 63 dakika attığı paslarla, oyuna etkisiyle kısaca yaptıklarıyla kalitesini gösterdiği gibi bir gol bir asistle grup liderliğini getiren isim oldu.

Bu iki golle karşılaşmayı 2-0 kazanan Fenerbahçe, Fransa'dan gelen Rennes beraberliği haberiyle grup liderliğini tescil etmiş oldu.

Stoperlerinden ikisi sakat olduğu için mecburiyetten dörtlü savunmaya dönen Fenerbahçe'de kim oynarsa oynasın hiç fark etmiyor. Roller mükemmel dağıtılmış durumda. Bütün futbolcular sahada olmak için can atıyor ve oynadıkları oyundan keyif alıyorlar. İzleyenlere de keyif veriyorlar. Bütün bunları gerçekleştiren Jorge Jesus da derslere ve taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanmaya devam ediyor.

Sarı Lacivertli takım ilk maçtan bugüne her maç üstüne koyarak gelişmeye devam ediyor. İnsan düşünmeden edemiyor, Temmuz ayında Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Dinamo Kiev ile bugünkü Fenerbahçe karşılaşsaydı acaba sarı lacivertliler şimdi nerede mücadele ediyor olurdu?

Kupa gecesinde dört takımımızdan üçü grup lideri olarak Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde son 16 turuna adlarını yazdırarak yollarına devam ediyor. Takımlarımızın aldığı üç galibiyet ve bir beraberlikle ülke puanlarımız artmaya devam ediyor. Darısı son 16 turu maçlarına...

Yazarın Diğer Yazıları

Hayal kırıklığı

Mourinho ve Fenerbahçe’nin daha kat etmesi gereken çok yol var

Maçın adamı Livakovic

Görünen o ki Mourinho ve Fenerbahçe için öncelikli hedef Lig şampiyonluğu

Garantici Mourinho

Karşılaşma boyunca Fenerbahçe kalesine isabetli şut atamayan Antalyaspor karşısında acaba sahaya iki 6 numarayla mı çıkmalıydı? Gerçi bir başka bakış açısıyla “Jose Mourinho’nun oyuna müdahaleleri ile zor geçen maçı çevirdi” de demek mümkün

"
"