15 Eylül 2024

Her maç farklı bir yıldız

Yeni hocası ve yeni oyun karakterine uyum süreci içerisinde kazanarak devam etmek son derece önemlidir ve Fenerbahçe de bunu yaparak, her maç farklı bir yıldızının sahneye çıkmasıyla yoluna devam ediyor

Milli maç arasının ardından yeniden lige döndük. Kadrosundaki milli futbolcularının eksikliği nedeniyle bu süre içerisinde 9 kişiyle antrenman yapıp ancak son iki çalışmada tam kadro olabilmişti Mourinho’nun takımı. Herkesin merakla beklediği derbi öncesinde, Süper Ligin 5. haftasında geçen sezonu beşinci sırada bitiren ligin iyi takımlarından birisi olan Kasımpaşa deplasmanındaydı Fenerbahçe.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa ile Fenerbahçe Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda karşılaştı

Son resmi maçı olan Alanyaspor maçı, on birinden iki farklı isimle başladı Jose Mourinho. Bunlardan birisi zorunlu olan sakat Djiku’nun yerine Becao, diğeri de sezona gollerle başlayan Dzeko’nun yerine yeni transfer En-Nesyri’ydi. Kadro kalitesi ve derinliği bakımından; Jesus, İsmail Kartal ve Mourinho sıralamasında her geçen sezon daha da iyi hale gelen Fenerbahçe takımında oyun mantalitesi bakımından bu sezon bazı farklılıklar göze çarpıyor.

Sarı lacivertli takım kaliteli ayaklarıyla golü bulduktan sonra önceki sezonlarda tempolu ve coşkulu oyunla önde baskıya devam edip rakibin direncini kırarken, bu sezon gol ya da gollerden sonra bir vites küçültme durumu vardı. O nedenle Kasımpaşa karşısında nasıl bir oyun sergileyeceği merak konusuydu. Maç dengeli başladı. İlk 15 dakikalık bölümde iki taraf da birbirine bariz denilebilecek bir üstünlük sağlayamadı. Çeyrek saatlik bölümde Çağlar ve Oosterxolde’nin arasına, savunmanın arkasına atılan iki topun dışında Fenerbahçe için tehlike yaratacak pozisyonu olmadı Kasımpaşa’nın. Sarı Lacivertli takım ise usta ayaklarıyla rakip kalede etkili olma peşindeydi. Bunu da başardı. Golü bulması için 22 dakika gerekti Fenerbahçe’ye. Bu dakika içinde sahneye çıkan Saint-Maximin Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. Yine Saint-Maximin’in yaptırdığı ve VAR uyarısı sonrası kazanılan penaltı vuruşunu Tadic gole çevirerek skoru 2-0 yaptı. İki farklı skorla öne geçtikten sonra sarı lacivertliler yine vites düşürdü. Golden sonra ilk yarının sonuna kadar Kasımpaşa oyunu kontrol ve atak üstünlüğünü ele geçiren taraftı.

İkinci yarıya aynı kadroyla başlayan Mourinho, takımının düşen hücum gücü nedeniyle 63. dakikada iki değişiklik yaptı. Saint-Maximin’in yerine İrfan Can Kahveci’yi, En-Nesyri’nin yerine de Dzeko’yu attı sahaya. İlk yarıda biri penaltı vuruşundan olmak üzere iki isabetli şuttan iki gol bulan Fenerbahçe ikinci yarı boyunca Kasımpaşa kalesine isabetli vuruş yapamadı ve sadece 2 şut atabildi. Mourinho’nun maç sonu söylediklerine bakarsak bu durum ve oyundan kendisi de pek memnun değildi. Sonuç olarak Sarı Lacivertli takım oyunuyla hocasını ve taraftarını memnun etmese de kazanması gereken zor bir karşılaşmayı gol yemeden ve 2-0’lık net bir skorla kazanmayı bildi. Yeni hocası ve yeni oyun karakterine uyum süreci içerisinde kazanarak devam etmek son derece önemlidir ve Fenerbahçe de bunu yaparak, her maç farklı bir yıldızının sahneye çıkmasıyla yoluna devam ediyor.

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları

Bu kez sahne Tadic'in

Rize’de Fred, dün Kadıköy’de Tadic sahneye çıktı ve Mourinho için işleri kolaylaştırdı

Rize’de Fred’in gecesi

Fenerbahçe takımında belki de alternatifi olmayan tek futbolcu Fred’di. Fenerbahçe takımının savunma-hücum dengesini sağlayan, oyunun iki yönünde de takımın ihtiyacı olan hız ve ritmi arttıran Fred sarı lacivertli takım için bir oyuncudan fazlasıydı ve takım onsuz bocalıyordu

Ligde ilk deplasman, ilk puan kaybı

Hiç kuşkusuz Sarı Lacivertli Takım her geçen gün üzerine koyarak Mourinho’nun istediği takım haline gelecektir. Ama nedense bizim ülkemizde genellikle bunun transferle olacağına dair yaygın bir kanı var. Oysa şu anda gönderilmek istenenler daha geçen sene büyük umutlarla gelenler değil midir?

"
"