08 Aralık 2019

İlişkiler-6: Teker teker katlediliyoruz her gün ve her gün yeniden doğuyoruz erkeklerin dünyasına...

Her gün yeniden doğarız erkeklerin dünyasına, zırhlarımızı kuşanıp, her gün yeniden katlediliriz

Bir kadın her gün yeniden doğar

Erkeklerin dünyasına

Önce elleri, kolları, bacakları çıkar

Sarar dünyayı becerisiyle, tutunduğu her yerden

Sonra karnı ve rahmi çıkar

Zenginlik getirir, dünyanın ışıklarını yakar,

En son kafası ve kalbi.

Sever dünyayı kadın, düşünür, üretir, bağlanır, bağlar.

Biterken doğum, ağzı gelir kadının dünyaya

Açılma izni henüz verilmemiş yarım ağzı. Mühürlü. 

 

Erkek gibi doğamaz kadın,

Zor doğumla sezaryenle anca

Yararak dünyanın karnını içerden tırnaklarıyla

Zorla, canla başla, terle kanla

 

Ve her gün yeniden

Doğuramayan bir hamiledir bizi dünya

İçinde tutamayan, dışarı atamayan bir anne

Ha bire doğarız yeniden

Erkeklerin dünyasına 

 

"Seni çok seviyorum Münevver ondan bu kadar kıskanıyorum…"  

- "Seni çok seviyorum Münevver, ondan bu kadar kıskanıyorum. Ah Münevver gözümden bile kıskanıyorum seni. Sen biriyle konuşurken var ya, içim titriyor, sana bakarken eriyorum. Ah diyorum ne güzel söylüyor o canım dudakları, ama bir anda içime bir de öfke sızmaya başlıyor. Karşındaki adama dönüyor bakışlarım. Bak o zamanlar ya, ya adama dalacam ya sana bir şey yapıcam. Kendimi zor tutuyorum, hadi diyorum Zeki, sana yakışmaz gülüme de yakışmaz. Ama adam da sana bir bakıyor, ağzını burnunu kırdığım. Biliyorum baksa ne olacak, sen zaten o gözle bakmazsın ona, imkanı yok biliyorum. Ah gülüm benim nasıl seviyorum seni bilsen. Anlatamıyorum ki, bir gün ölücem sevgimden anlayacaksın beni. Ya seni ya kendimi."

"O çocuğun tipi bozuk, sevmiyorum"

- "Alo, nasılsın aşkım, naptın, napıyorsun? Ayşe'ye mesaj attım gördün dönmedin merak ettim. Yok yahu sevdiğimden bunlar hep kızım. Ne yaptı patronun? O çocukla sizi mi gönderdi satışa yine? Kıl oluyorum ya. Bak kızım ben sevdim mi bir ömür severim. Bizim kitabımızda ne aldatma ne ayrılma olmaz, ama ağzımızın tadını bozanın ağzının tadını bozarım. O çocuğun tipi bozuk, sevmiyorum. Sana bakışına gıcığım. Sen ne yap ne et onunla işe çıkmamaya bak. Ne bileyim nasıl yapacağını ben ya? Asabımı bozma yap! Niye itiraz ediyorsun, sen de istiyorsun değil mi o çocukla daha fazla gülüşmek, oynaşmak? Aranıyor musun sen kızım ha? Bak gündüz gündüz senin yüzünden nasıl sinirlendim şimdi. Gelip altını üstüne getireyim mi o şirketin ha? İster misin? Gitmeyeceksin o zaman o adamla bugün işe filan. Ben anlamam. Getirme beni sevmiyorum."

"Hiç ummadığın yerde karşına çıkıcam"

- "Selam canım nerdesin? Napıyorsun? Yine mi kuafördesin, allah allah hayırdır? Biz bugün buluşuyor muyduk ki? Hmm arkadaşlarınla çıkacaksın diye saçlarını mı yaptırıyorsun? Oje sürdürüyorsun demek. Allah allah bugünlerde pek bir süslüsün sen hayırdır Merve? Bir giyinmeler süslenmeler? Ne iş çeviriyorsun kızım sen arkamdan? Yer miyim ben bunları? Sinirlenmiyorum yoo, biliyorum ben sendeki bu halleri. Kimi ekledin sen geçen gün instagramdan ha? Bana bilmiyor numarası yapma bana kadın! Eski lise aşkın değil miyidi, @cüretliadam bak hele nick name’a bak! Ama sen merak etme arkamdan ne çeviriyorsan çok yakında karşında bulacaksın. Hiç ummadığın yerde karşına çıkıcam. Biz sevdiğimizi kurda kuşa yedirmeyiz hanfendi! Yamuk yapanın cezasını keseriz. Ayağını denk al ben söyleyim de. Seviyorum demek sözle olmaz, ben kadınıma sahip çıkarım kimseye yedirmem."

"Otur oturduğun yerde!"

- "Bak Özgecan, beni tanıyorsun. Biz birbirimizi severek evlendik. Bazı sorunlarımız oldu tabi her çift gibi. Sözümü kesmeee, senin de kabahatlerin vardı. Şimdi bu ayrılık konusunu bir kenara atalım, güzel güzel ağzımızın tadını bozmadan birbirimizi idare edelim. Ben "Zafer’in karısı onu terk etmiş" dedirtmem tamam mı güzelim? Hayır, ben de terk etmem seni. Ne o, başkasıyla mı olacaksın koşa koşa? Olamazsın başkasıyla kızım sen benimsin. Hep benimdin ve öyle kalacaksın. İster dünyanın öbür ucuna git bu böyle, değişmeyecek. Çıkar at aklından o özgürlük hayallerini filan. O benden önceydi. Hem ben senin ne fotoğraflarını, ne videolarını, ne kirli çamaşırlarını biliyorum. Ne var ki? Mahrem filan demem valla yayınlarım ortalığa görürsün. Ya sen kimsin, nasıl böyle kendinden emin şeklide "Ben ayrılmak istiyorum Zafer" diyebiliyorsun sen ya? Sen babanın evinde böyle özgüven mi gördün de geldin bana dayılanıyorsun? Baban seni döve döve büyütmedi mi kızım? Ne bu femisint ayakları? O ayaklarını kırarım senin! Otur oturduğun yerde!"

"Anneniz orospu olmuş anladınız mı?"

- "Çocuklar uyanın babanız geldiii! Sarhoş değilim ben Ceren, bana sarhoş muamelesi yapma, kaldır çocukları bir şey anlatıcam, kaldır dedim yoksa ben kaldırıp getiririm… Hah şöyle. Gelin çocuklar oturun bakalım şöyle. Bakın ne dicem size, anneniz bana ne söyledi biliyor musunuz bu sabah, hah size de söyleyeyim. Susmam ben Ceren söyleyeceğim! Madem sen bana söyleme cesaretinde bulundun, çocukların da duysun, hiç çekinme. Bana söylerken çekinmiyordun di mi? Bakın çocuklarım bu anneniz, beni de sizi de terkedecekmiş, birine aşık olmuş, hayır uydurmuyorum Ceren, böyle olmasa sen bana böyle 'ayrılmak' filan demezdin, diyemezdin demek güvendiğin birileri var. Bakın çocuklarım, canlarım bu anneniz orospu olmuş anladınız mı? Bizi bırakıp başka adamlara gidecekmiş. Hayır yalan değil, sus, bana inanacak çocuklar, götürme onları, ateşe veririm burayı, herkes oturacak ve dinleyecek ulan! Tövbe de, vaz geçtim de, özür dilerim seni asla bırakmam de! Affet beni de! Affettirmek için köpek olacağım de ulan!"

"Çocukları ancak rüyanda görürsün"

- "İlişkimizde sorunlar mı var? Hah senin kafanda o sorunlar Şule, sen doktora git. Ben terapiste merapiste gitmem, hepsi yalan dolan işler onlar. Kızım neyin eksik? Yediğin önünde yemediğin arkanda. Çocukların özel okula gidiyor, ailene de destek oluyorum, sen ne ayaksın ya? Belanı mı arıyorsun daha. Benim gibi koca için sıraya girmiş kadın dolu ortalık, gerizekalı! Sen git doktora ben veririm parasını hadi, hadi onu da benden çıkar. Ha belki de araban eskimiştir? Sana yeni bir araba alayım diye mi kız bu nazlar? Kızım asabımı bozma. Benim doktorluk bir durumum yok. Buyur kapı orda gidersen git, ha alırsın babanın evinden getirdiğin götü boklu bohçanı, çocuklarımı da bana bırakır defolursun! Nankör kaltak seni, oropsu! Sana onca emek verdim, bu suratı ben adam ettim kozmetiklerle, seni insana benzettim ben ya, aldığımda kilolu, sivilce yüzlü çirkinin tekiydin. Hadin git defol nereye gidersen, ama bu çocukları ancak rüyanda görürsün, nafaka mafaka da alamazsın unut onları sen."

"Kız alındın mı şaka yapıyorum!.."

- "Kalk bana bir kahve yap hadi Emine! Yanına da bir tatlı koy, yemeği çok tuzlu yapmıştın yine, elini ayarı yok ki. Tatlı da tatlı olsa, annemin bir helvası vardı, geçen bayramda yaptı ya, ona sor istersen tarifini verir belki. Gerçi yine de yapabilir misin bilmiyorum. Kızım sen okudun diye mi böyle beceriksizsin valla param olsa hizmetçi tutacam. Kız alındın mı şaka yapıyorum Eminem bulut tenlim.."

"Neymiş nöbetteymiş, napıyım kardeşim ben de açım"

- "Ya doktor olacaksın evinin haline bak Fatma, mutfak tam takır, ütüler yapılmamış, yemek pişmiyor, ev toplanmıyor, ben geliyorum iki saat seni bekliyorum eve geleceksin de yemek hazırlayacaksın diye, neymiş nöbetteymiş, napıyım kardeşim ben de açım. Annem demişti, 'Okumuş kız alma' diye. Aç kalırsın, yemek bilmez, ev işi bilmez, çocuklar sersefil olur derdi. Tamam çocuğumuz yok, allahtan kısırlığın işe yaradı hahaha. Ne ya, şaka yapıyoruz. İyi oldu zaten bir de çocuk yapabilseydin, düşünemiyorum bile. Hadi bana laf yetiştirme de bir şeyler hazırla, e napalım kahvaltı mahvaltı da olur. Ha iki de yumurta kırıver."

"Anne bu kız dışarı çıkmayacak ikinizi de gebertirim!"

- "Kiminle buluşacaksın Kezban? Bir arkadaşım derken? Bostan korkuluğu muyum ben burda kız? Ağbinim ben, atanım. Kim bu arkadaş? İsmi ne? Bana ne mi? Hakettin bu tokadı işte şimdi! Erhan mı? Erkek arkadaşın mı? Normal arkadaşın mı? Erkekten normal arkadaş mı olur kızım, bacaklarını kırarım senin! Sakın çıkmıyorsun dışarı! Anne bu kız dışarı çıkmayacak ikinizi de gebertirim. Genç yaşımda katil edeceksiniz beni. Erhanmış ver bakıyım numarasını, ver ulan!

"Babası bizi öldürür..."

- "Baban bizi öldürür kızım! Zeliha sakın ola o eteği alma, yok izin vermem, seni de beni de öldürür. Ay satıcı kızım bakar mısın? Kızımı ikna edemiyorum, babası bizi öldürür bu eteği alırsak e çok kısa tabi. Sen söyle beni dinlemiyor bu kız, öldürtecek bizi." 

"Bizim ailemize yakışan biçimde giyinmelisin"

- "Böyle açık saçık giyinince kendini daha mı güzel sanıyorsun kızım? Bizim ailemize yakışan biçimde giyinmelisin. Oğluma yakışan başı örtülü, ehli namus bir kızdı aslında ama o seni seçti. Biz de karşı çıkmadık, kabul ettik ama kırmızı oje sürüyorsun kızım sen, pantolon giyiyorsun. Biz zamanla hakkın yolunu seçer dedik, güzellikle kapanır dedik, ama sen gitgide dinden uzaklaşıyorsun, bizi utandırıyorsun. Bak Kader, baban sesini çıkarmıyor ama çok sinirleniyor, biz de çok üzülüyoruz. Sülalemizde bir tek sen böyle aykırısın. Yapma kızım günaha girme, yanacaksın cehennemde, orda hiç birimiz sana fayda sağlayamayız, bu ojeleri sürmek için değer mi bize karşı gelmeye?"

- "Hande! Bu saate kadar nerdesin sen?!"

- "Seher!! Çabuk kalk bana banyoyu hazırla!"

- "Müslime! Allah belanı versin senin gibi kadının. Böyle yemek mi yapılır! Tüh senin kadınlığına!"

- "Nazlıcan bir daha o erkekle konuşmuyorsun, ikinciyi söylemiyorum."

- "Güldifan, o elbiseyi hemen çıkarıyorsun, kapalı bir kıyafetle geliyorsun, öyle çıkıyoruz. Başka söze gerek yok haydi!"

- "Ne biçim güldün öyle fahişeler gibi akşam? Zeynep sana demiyor muyum, edebinle geleceksen gel benimle bu ne hafiflik?"

- "Dileeek çocuk ağlıyorrr!"

- "Fatma, saçlarını mı boyadın sen yoksa, bana sordun mu? İzin aldın mı?"

- "Yok başım ağrıyor, yok problemlerimiz var, yok acıyor, yok istemiyorum aşkım, neyim ben ha? Erkek değil miyim ben, senin keyfini mi bekleyeceğim kadın. Amma ağırdan sattın kendini varsa yoksa iki meme, iştahımı da kaçırdın zaten! İsmine bak bir de kendine bak Arzu!"

...

Her gün yeniden doğarız erkeklerin dünyasına, zırhlarımızı kuşanıp, her gün yeniden katlediliriz. 

Şiddetten ölen kadınlar için dijital bir anıt.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Seçmenin cevabı: Seçimin psikolojik analizi 101

14 ve 28 Mayıs seçimleri, özellikle muhalefetteki siyasi partilere sert bir dille ve yüksek volümle seslendi: Değişin!

Utancımı duyan var mı? | Afetzedelere ve çaresiz tanıklara, psikolojik ilk yardım

Bu hafta uzaktakilerden veya bölgeden en çok duyduğum, gördüğüm okuduğum, yüksek düzeyde hissedilen utanç duygusu ve yoğun bir yardım etme isteği ve sorumluluğu. Bana kalırsa yaşadığımız utanç ve sorumluluk duygusunun üç sebebi var. Bir, bu kadar kötülük karşısında iyiliğe olan ihtiyacımız; iki, yaşamda kalmanın ve şanslı tarafta olmanın getirdiği suçluluk duygusu ama en önemlisi de utanması ve sorumluluk alması gereken kişilerin utanmaması ve sorumluluk almaması. Onların sahip olmadığı utanç sorumluluk duyguları sanırım bizde ikame ediyor

Kadın cinsel(siz)liği

Bakmaya bile cesaret edemediği, orada, aşağılarında başına bela olacak bir organın içine, nasıl olacak da bir erkeğin penisi girecektir? Yüzyıllarca kalınlıktaki kapıları kırarak hem de. Cinsellik budur kızım!