26 Ocak 2023

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem kim?

Serdar Öktem de Emin Yüksel gibi Twitter hesabını kapatmış

Sinan Ateş cinayeti soruşturması MHP'ye doğru genişliyor. Şu ana kadar 15 kişi tutuklandı, üç kritik isim gözaltında... Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem

Tetikçi olduğu iddia edilen, cinayet gününden beri yakalan(a)mayan  Eray Özyağcı'ya lojistik destek verdiği öne sürülen, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un Ankara'da kullandığı evde polislerin gözaltına almakta zorlandığı, iki kez savcılığa ifade veren MHP Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alınan isimlerden. Ateş'in öldürülmesi soruşturmasını yürüten savcının izne ayrılmasıyla görevlendirilen ikinci savcının serbest bıraktığı Demirbaş anlaşılıyor ki yeniden gözaltında...  Demirbaş'ın, Olcay Kılavuz'a yakın bir isim olduğu sosyal medya paylaşımlarından anlaşılıyor. 

Tolgahan Demirbaş ve Olcay Kılavuz

Emre Yüksel... Yüksel, kendisiyle ilgili yapılan sosyal medya paylaşımlarına göre Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı yapmış bir isim. Sosyal medya hesapları (Twitter ve Instagram) kapatılmış. İddiaya göre Emre Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın partideki özel kalemiydi. 

Semih Yalçın'ın bu iddiaya yanıtı ise şu oldu: MHP Genel Merkezi'nde genel başkan yardımcılarının özel kalem kadrosu olmadığı gibi genel merkezde veya TBMM MHP Grubu'nda herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. 

Serdar Öktem... Öktem Hukuk Bürosu'nun kurucusu... Serdar Öktem, iddiaya göre Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk'ün de avukatlığını yapmış bir isim. Öktem, MHP'den de İstanbul Milletvekili Adayı olmuştu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım-Serdar Öktem-Olcay Kılavuz

Öktem'in Ufuk Köktürk'ün 2013'te lise öğrencisini öldürmekten yargılandığı davadaki avukatı olduğu öne sürülmüştü.

Avukat Serdar Öktem, Maltepe-Gülsuyu'nda uyuşturucu çetelerine karşı yürüyüşte vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik davasında yargılanan ve 35 yıl ceza alan "Dodo" lakaplı Doğukan Çep'in de avukatıydı. Doğukan Çep de Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklananlardan. 

Avukat Serdar Öktem'le ilgili açık kaynaklardan yaptığım araştırmada ulaştığım bilgiler şöyle: 

2021 Eylül tarihli Sabah'ın haberine göre Serdar Öktem, İstanbul Beşiktaş'ta içinde olduğu araçta uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir kadın oyuncunun avukatlığını yapmış.

Öktem, Şike dosyasından yargılanan Olgun Peker'in de avukatı olmuş. Öktem aynı zamanda Alaattin Çakıcı ile fotoğrafı çıkan Necat Gülseven'in sahibi olduğu TV 100 kanalına da sık çıkan bir isim. 

Öktem Hukuk Bürosu'ndaki biyografisine göre Serdar Öktem,  Galatasaray Spor Kulübü Kongre üyesi, Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Genel Başkan Yardımcısı, Evkur Malatyaspor üyesi, Türkiye Tekvonda Federasyonu Hukuk Kurulu üyesi,  Kansersiz Yaşam Derneği Hukuk Kurulu üyesi, Dünya Basın Mensupları Derneği Hukuk Kurulu üyesi, Malatyalı İş Adamları Derneği üyesi ve Türkiye Hukuk Enstitüsü üyesi...

Serdar Öktem de Emin Yüksel gibi Twitter hesabını kapatmış. Bugün aradığım Öktem Hukuk Bürosu'ndan kişiler de bilgi vermek istemedi. 


Yazarın Diğer Yazıları

İyi Parti kongresine doğru: Usulsüz delege kayıtları mı var, Cumhur İttifakı ile ittifak mümkün mü?

İyi Parti için yeniden kuruluş anlamına gelen olağanüstü kurultaya günler kala, adaylardan Tolga Akalın'a yakın isim Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde "usulsüzlükler" tespit ettiklerini açıkladı. Edindiğim bilgilere göre "usulsüzlük"ten kastedilen şey, yaprak dökümü yaşayan İyi Parti'den istifa eden delegelerin listelerden düşürülmemesi…

İliç'in yeni Belediye Başkanı Anagold firmasına iş yapıyor 

MHP'den aday olan Mehmet Elçi aynı zamanda Anagold firmasına catering hizmeti veren Elçiler Temizlik Hizmetleri, Bilgisayar, Gıda, İnşaat, Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin sahibi. Daha doğrusu Erzincan Ticaret Odası kayıtlarına göre firma yetkilisi Raziye Elçi… Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi