13 Ekim 2019

Heavy rock'ın 'kozmik kanatları' tekrar açıldı

"Hadi gidip biraz rock yapalım" cümlesini şiar edinmiş grubu takipte kalmanızı tavsiye ederiz

Cosmic Wings, 'Sea of Ongon' adlı EP'siyle heavy rock'ın hakkını yine sonuna kadar veriyor ve ikinci uzunçalarının müjdesini verme yolunda dinleyiciyi umutlandırıyor. Memleket topraklarında sahnelerden 'sert' seslerin yükselerek birbiriyle aynı tornadan çıkmışçasına boy gösteren gitarla müzik yapan isimlerin arasından sıyrılmasını sağlıyor.

Bu elbette iyi bir durum. Zira rock'ın köklerinden sıyrılarak orta sınıf – kentli kitleye hitap eden birçok farklı grup ve sanatçı her gün karşımıza çıkıyor. Bu kategoride kalitenin yere yakın bir seviyede ilerlemesi, birbirine tıpatıp benzeyen melodiler ve sözler, herhangi bir playlist'e arka arkaya koysanız çalan müziğin aynı elden çıktığını sanmanıza sebep olabiliyor.

Elbette durum sandığımız kadar vahim değil. İlk olarak 2016 yılında Tantana Records'tan çıkan, grupla aynı ismi taşıyan albümleriyle Cosmic Wings, alternatif kulvarda çıtayı hayli yukarıya çeken bir grup. Ve o, şimdi iki şarkılık EP'si ile yeniden aramızda.

Grubun 'Sea of Ongon' adlı çalışması, 'Crown of Thorns' ve 'Wind has Blown' şarkılarından oluşuyor. Vokalde Lale Kardeş, gitarda Tarkan Mertoğlu, bas gitarda Baki Turanlı ve davulda Barış Çelenk'in bir araya geldiği grubun bu EP'si yine Tantana Records etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

Çalışmanın miks'ini Cihan Barış, mastering aşamasını ise Güven Ersoysal tamamlamış.

'Sea of Ongon' Cosmic Wings'in ilk albümünden habercisi olduğu heavy rock türünün devamını getireceği ve ikinci uzun çalanının da müjdesini veriyor gibi. En azından öyle olmasını umuyoruz!..

"Hadi gidip biraz rock yapalım" cümlesini şiar edinmiş grubu takipte kalmanızı tavsiye ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları

Ve 'perde'!

Ankaralı indie grubu 'Perdenin Ardındakiler' çok sevilen single’larının ardından ilk EP’si 'Düşüş' ile dinleyici karşısında

Kırkbinsinek: Elli yıl öncesinden gelen sesler

Kırkbinsinek, gerek dünyada gerek de Türkiye'de elli yıl önce yapılan müziği ayaklarımızın önüne getiriyor ve bunu yaparken de şimdinin zamanının ruhunu göz ardı etmiyor

Uzun bir aradan sonra yeniden Şirin Soysal

Kendine has tarzıyla Türkiye müzik piyasasında önemli bir yere sahip Şirin Soysal'ın yeni EP'si 'Melatonin' yayınlandı