11 Ağustos 2024

Haftanın Playlist’i

Yazması bizden, dinlemesi sizden...

Yaz mevsiminin sonuna gelmemize ramak kaldı. Kimileri bavulları, hasırları, havluları çoktan toparlayıp iş başı yapmışken kimileri de tatil için kalan son çeyreği seçiyor. Asgari ihtiyaçların yanı sıra, yolculukta, kumsalda, şezlongda kulaklar boş kalmasın diye tatil playlist’leri de elbette önceden hazırlanıyor. Biz de dikkatimizi çeken yerli-yabancı şarkı ve albümlerle ilgili naçizane bir liste hazırladık. Yazması bizden, dinlemesi sizden diyelim…

Pamela – Şeker Oğlan

Türkiye’nin alternatif rock sahnesinin en güçlü kadın vokallerinden Pamela, bu kez farklı bir konseptte yayınladığı şarkısıyla karşımızda. Şimdiye kadar pek çok sanatçı tarafından yorumlanan ve Pamela’nın “Kadının Türküsü” albüm serisinin yeni teklisi olan Ankara yöresine ait “Şeker Oğlan” türküsünü kendine has ritmik ve funky altyapılarla yeni bir forma sokan sanatçı, Garaj Müzik etiketiyle yayınladığı “Şeker Oğlan”la diskografisine bir de türkü eklemiş oluyor.

Dengi Dengine – Gizem

Birbirinden farklı türleri başarıyla raks ettirerek kendi tarzını yaratan Dengi Dengine, yeni teklisi “Gizem”i tüm dijital platformlarda dinleyiciyle buluşturdu. Platonik bir aşkın buruk hikâyesini anlatan şarkı, sağlam melodisine eklemlenmiş duygusal şarkı sözleriyle meramını “dengi dengine” aktarmayı başarıyor. Aynı zamanda dinleyiciyi içsel bir yolculuğa da davet eden “Gizem”, grubun yakın zamanda çıkaracağı albümünün de habercisi olarak dikkat çekiyor.

Eminem – The Death of Slim Shady (Coup de Grace)

Rap müziğin dünyadaki en ünlü “beyaz” temsilcisi Eminem, yeni albümü “The Death of Slim Shady”de alter egosu “Slim Shady”le kapışıyor. Albümden yayınlanan iki şarkı “Houdini” ve Big Sean’la BabyTron’un elinden geçen “Tobey”, “The Death of Slim Shady”nin otobiyografik bir albüm olduğunun göstergesi niteliğinde. Albümün bir diğer özelliği de Eminem’in çeyrek asrı aşan müzik kariyerinin “adisyonu” özelliğine sahip olması. Zira Eminem, “Slim Shady”yi sadece öldürmekle kalmıyor, onu bir de otopsi masasına yatırıyor.

Cigarettes After Sex – X’s

Türkiyeli dinleyicilerin bağrına bastığı sayılı yabancı gruplardan Cigarettes After Sex, yeni albümü X’s’te, daha önceki çalışmalarının izinden gidiyor. Her ne kadar bu durum, grubun fanlarını ikiye bölse de, Greg Gonzalez’in öncülüğündeki topluluk, kafaya taktığı mevzuları her seferinde farklı formatla önümüze koyup kulaklarımızın pasını aldığı için bu durum görmezden gelinebiliyor. ’70 ve ‘80’lerin slow, dance pop türünden izler taşıyan “X’s”, yine gönüllere girecek gitar tonları ve Gonzalez’in büyülü sesini dibine kadar içimize işliyor.

Burak Soyer kimdir?

1986 yılında Kütahya’da doğdu. 1992 yılında Çanakkale’ye yerleşti. 2004 yılında Marmara Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı’nı kazandı. Aynı yıl okulu bıraktı. Bir süre garsonluk yaptı.

2005 yılında Radikal Gazetesi Kültür Sanat Servisi ve Kitap Eki'nde gazeteciliğe başladı. Aynı yıl Rolling Stone Türkiye'nin açılmasıyla birlikte Rolling Stone'a müzik yazıları yazdı. 2006-2008 yılları arasında Akşam Gazetesi Ekler Servisi'nde muhabir olarak görev yaptı. Daha sonra “memleketi” Çanakkale’ye dönüp Çanakkale Olay Gazetesi’nde çalıştı.

İnternethaber.com, Sözcü.com.tr, Toplumsal Haber gibi internet haber sitelerinde Siyaset, Gündem, Spor, Yurt Haberler, Kültür Sanat, Yaşam, Lifestyle servislerinde editör olarak çalıştı. Trend Medya’nın YouTube kanalı için kültür sanat ve spor programı hazırlayıp sundu. Son olarak İstanbul Karaköy MONO dergisinin editörlüğünü yapıyordu.

Şimdiye kadar Milliyet, Hürriyet, Hürriyet Kitap Sanat, BirGün, BirGün Pazar, BirGün Kitap, Taraf, Cumhuriyet Pazar, T24, Gazete Duvar, sendika.org, solhaber.org'a, siyaset, edebiyat, müzik, sinema, tiyatro yazıları yazdı. Halen T24 Haftalık, Bianet ve OT dergisine kültür sanat, K24, Edebiyathaber.net, Oggito, Ne Okuyorum?, Ajandakolik, Mahal Dergi, Romanoku internet sitelerine de edebiyat yazıları yazıyor.

2017 yılında ilk kitabı Zıvana Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı. Zıvana’nın devamı olan Buji de 2019 yılında aynı yayınevinden çıktı. Son romanı Ring ise, geçtiğimiz Eylül ayında Karakarga Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluştu. Ayrıca bir de kısa film senaryosu bulunmaktadır.

2015 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sanat Tarihi bölümündeki eğitimine devam etmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları

Emrah Şener: Şarkılarımı yazdığım dönem müzik sanatı daha samimi, daha içten, yenilikçi, ilerici bir dönemindeydi

"Şarkılarımı üretirken, ilk motivasyonum kendi hissiyatım oluyor elbette. Gerçekten samimi duygularla oluştular"

Tuna Kiremitçi: Müzik ve edebiyat artık iki kanadım gibi oldular, biri olmazsa uçamam gibi geliyor

"Gündoğarken şarkıları ben olmasam da her zaman yaşayacak. Yaptığım şey şarkıyı kendi dünyama uyarlamak oldu"

Pamela: Rock hiçbir zaman ölecek bir müzik değil, ama eski etkisine tekrar kavuşacağına inancım yok

"Fenomenler, TikTok yıldızlarının kendini şarkıcı ilan ettiği bu dünyada ben mutlu değilim, umutlu hiç değilim. Bunu şarkı söyleyen biri olarak değil, şarkı dinleyen biri olarak söylüyorum. Müzik uygulamalarının eleştirdikleri Unkapanı tekelinden hiç de farklı olmadığını görüyorum"

"
"