25 Aralık 2023

Milot Rashica kazığı!

Beşiktaş’ın Semih Kılıçsoy gibi istekli ve azimli gençlere gereksinimi var, beceresi sınırlı gidecek başka yeri olmayanlara değil

Milot Rashica

Şayet Semih Kılıçsoy’u oyundan alıp yerine Cenk Tosun’u sürüyorsan kim olursan ol teknik direktörlük yetin tartışmaya açılır sevgili Serdar Topraktepe, Beşiktaş sahadan yengiyle ayrılsa dahi… Ancak sen bu gece ikinci önceliksin! Birinci kim mi? Milot Rashica için Norwich City'ye 5 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödeyip 27 yaşındaki Kosovalı futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayan ‘sivri akıllılar’ tabii ki…

Milot Rashica, Beşiktaş’a nasıl ve niye geldi? Geçmişte Galatasaray forması giydiği için mi yoksa menajeri para kazansın diye mi? Bu futbolcunun Beşiktaş’a transferini hangi ‘sivri zeka’ istedi? Yıllar içinde çok sayıda ‘ecnebi’ futbolcu izledim. Aralarında iyiler de vardı, kötüler de, çok kötüler de! İzlediklerim içinde Milot Rashica en kötüler arasında ilk üçe girer hem de uzak ara… Kafasını kaldırmıyor, ayağındaki topa öylesine vuruyor nereye giderse gitsin. Neyse ki Hataysporlu bir oyuncu yaralanmadı!

Kaotik ortamda Beşiktaş için zor maçtı. Hatay deplasmanında yine de umut vardı. Umudun adı da sakatlığı sona eren Arthur Masuaku idi. Beşiktaş’ın tüm yükü özellikle ilk yarıda Kongolu futbolcunun üzerine biniverdi. Sağ kanatta Milot Rashica ile Onur Bulut’un beceri noksanlıkları, Beşiktaş’ın tüm ataklarını sol kulvardan yapmasına neden oldu. Öyle ki takımda herkes topu Arthur Masuaku ile buluşturmak için yarışa girdi, o da ayağına gelen topları rakip ceza alanı içine başarıyla ortaladı.

Beşiktaş’ın avantajı ‘gölge golcü’ Cenk Tosun’un sahada olmayışıydı ve bu nedenle de 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy kendisini gösterme ve ilk golünü atma olanağı yakaladı. Sadece bu kadar mı? Hayır tabii ki. Sahanın her yerinde Semih Kılıçsoy’u izledik, izlerken de “Beşiktaş’ın ivedi olarak Cenk Tosun’dan kurtulması gerekli” dedik. Semih Kılıçsoy varken, Cenk Tosun’un bu takımda ne işi var? Ancak Beşiktaş’ta sorun salt Cenk Tosun’dan kurtularak çözümlenemeyecek kadar ciddi!  Maçın başında iki mutlak golü atamayan Jackson Muleka, Beşiktaş’ın oyuncusu değil. Samsunspor olmadı Ümraniyespor’da oynar ama Beşiktaş’ta ancak bu kadar olur!

Ha keza Salih Uçan... Bu çocuğu başka teknik adamlar başarılı bulsalardı gittiği bir takımda tutunurdu. Salih Uçan’ın da Beşiktaş’tan acilen ayrılması zorunlu, Cenk Tosun gibi. Milot Rashica için aynı yaklaşımı sunmak olası değil zira futboldan anlayan birileri onunla 4 yıllık sözleşme imzalamışlar, sıkıysa gönder bakalım!

Omar Colley Beşiktaş’ın ikinci golünü attı, Daniel Amartey de beklendiği üzere hatasını yaptı. Bunu değerlendiren Armin Hodzic de ev sahibi ekibin tek golünü kaydetti. Hatayspor 1-Beşiktaş 2… Beşiktaş sadece bir maç ve 3 puan kazandı diyemiyorum zira Semih Kılıçsoy kazancı bunlardan çok daha önemli. Bıktım artık Cenk Tosun ile Salih Uçan’ın Beşiktaş’ı 9 buçuk kişi oynattığını yinelemekten. Beşiktaş’ın Semih Kılıçsoy gibi istekli ve azimli gençlere gereksinimi var, beceresi sınırlı gidecek başka yeri olmayanlara değil.

Futbolcular belki parayı kolay kazanıyorlar ama 2024 itibariyle bu klişe de değişecek! Oynuyormuş gibi yapan futbolcuya milyon Euro’lar ödeme devri sona ermek üzere. Bakın dikkat edin Samet Aybaba abiniz çok kızar sonra. Rıza Çalımbay’ın başına gelen sizlere ders olsun!..

 

Yazarın Diğer Yazıları

Şenol Güneş mi?

Beşiktaş’ın tüm sorunlarını çözeceğini iddia eden Hasan Arat, beş aylık süreçte takımın başına söylediği gibi bir teknik direktör getiremedi ama bu süre zarfında da takımın başına gelmeyen kalmadı!

Her şey hızla kirleniyordu, birinciliği hakemlere verdiler!..

İki gole engel olan kalece Mert Günok ile savunmayı ayakta tutan Necip Uysal’ın da hakkın vermek gerekli

Beşiktaş’ın prangası Fernandes!

Ve görüldü ki oyundan çıkması gereken tek isim sahada sadece koşan Fernandes’miş…