Ekonomide ne oluyor?

Veli-Der: Devlet için 'simit', çocukların eğitim hakkından daha önemli

Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır ve veli Gülseren Çalık, Doğa Koleji'ndeki sorunları Barış Soydan'a anlattı

17 Aralık 2019 15:42

Son günlerde ödenmeyen öğretmen maaşları ve protestolarla gündemde olan Doğa Koleji'ndeki belirsizlik sürüyor. Öğretmenler maaşlarını alamıyor, öğrenciler derslerinden geri kalıyor. 

Veli-Der Başkanı İlknur Kaya Bahadır ve veli Gülseren Çalık, Doğa Koleji'ndeki sorunları Barış Soydan'a anlattı.

Ziraat Bankası’nın 500 milyon dolar borcu olan Simit Sarayı'na ortak olacak olmasına ilişkin "Devlet için 'simit', çocukların eğitim hakkından daha önemli" açıklamasını yapan Bahadır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın krize müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Bahadır, "Eğitim hakkı alma çocukların en temel hakkıdır. Devlet bunu sağlamak zorunda.  'Serbest piyasa' diyerek olaya müdahil olmaması gibi bir durum olamaz" dedi.

Doğa Koleji yönetimininden açıklama gelmediğinin altını çizen Bahadır, "Milli Eğitim Bakanlığı bu yüzden geride duruyor olabilir. Eğitim ve öğretim tamamen durduğunda devreye girilecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. 

Çocuğu Doğa Koleji öğrencisi olan veli Gülseren Çalık da mağdur olduklarını söyleyerek özellikle lise ve üniversiteye giriş sınava hazırlanan öğrencilerin eğitim ve öğretimde geri kaldıklarını söyledi. 

Çalık, "Devlet mekanizmaları işlevsel hale gelmeli. Biz veli olarak elimizden geleni yapsak da sorun artık bizi aşıyor. 'Devlet okuluna gönderin veya dava açın' önerileri uzun vadede çözüm sağlayacak öneriler. Çocukların eğitim hayatındaki bu sıkıntı, zaman kaybetmeden çözüme kavuşturulmalıdır. MEB’in bize yardım etmesi, duruma müdahil olması gerekiyor" diye konuştu.