Haberler

Uraz Kaygılaroğlu, kaza geçiren tiyatro oyuncularının son durumunu anlattı

21 Kasım 2022 12:02

Amasya'da ünlü tiyatro oyuncularının içinde bulunduğu minibüsün TIR'a çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasıyla ilgili, ilk açıklamayı oyuncu Uraz Kaygılaroğlu yaptı. Melis İşiten, Ceyhun Fersoy ve Sergen Deveci'nin sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Amasya’da aralarında Sergen Deveci ve Ceyhun Fersoy'un da bulunduğu tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs TIR'a çarptı. Kazada Özgür Karataş, yönetmen Tolga Güleryüz ve Burak Topçu yaşamını yitirdi, oyuncular Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek ile sürücü yaralandı. Deveci’nin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

“Baş Belası” adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden aralarında Sergen Deveci ve Ceyhun Fersoy'un da bulunduğu tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs,  Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki TIR'a arkadan çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

TIKLAYIN | Tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs TIR'a çarptı: 3 ölü, 8 yaralı; Sergen Deveci’nin durumu ağır

Kaygılaroğlu son durumu anlattı

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirerek, arkadaşlarının ve eski eşi Melis İşiten'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Kaygılaroğlu, eski eşi Melis İşiten'le temas halinde olduğunu ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Arkadaşı Ceyhun Fersoy'un da durumunun iyi olduğunu belirtti. Oyuncu Sergen Deveci'nin ise durumunun ağır olduğunu dile getirdi.

Cenaze detayları belli oldu 

Burak Topçu'nun cenazesinin İstanbul'da, Tolga Güleryüz'ün İzmir'de, Özgür Karataş'ın ise Samsun'da toprağa verileceği öğrenildi.

Yaralılardan Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz'ın tedavileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Ceyhun Fersoy, Burak Gülçebi ve Sergen Deveci'nin tedavisi de Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Minibüs şoförü tutuklandı 

Öte yandan, kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. (DHA)