Haberler

Timur Soykan paylaştı: Emri Rusya’dan gelen cinayetin videosunu çekmeleri istenmiş

18 Ekim 2024 12:39

T24 Video

BirGün yazarı ve gazeteci Timur Soykan, Mersin Mezitli’de işlenen bir cinayeti ve olay anlarına ait görüntülerini paylaşarak Türkiye’deki  güvenlik sorununu ve çeteleşmeye dikkat çekti. Soykan, bugün yayınlanan yazısında “Mersin Mezitli’de ticaret yapan 34 yaşındaki Hakan Turan siteden çıktı, otomobiline doğru yürüyordu. Bu sırada köşede gizlenen Hasan Kayalı onu kaydediyordu. Tetikçi Berkant Özgündüz otomobilin arkasından çıkıp silahı ona doğrulttu. Hasan Kayalı kamerayı çevirdi…” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Timur Soykan’ın  Cinayet anı” başlıklı yazısının devamı şöyle:

İzlediğiniz bu görüntü bir film sahnesi ya da canlandırma değil. Bu; katiller tarafından kaydedilmiş cinayet anının gerçek görüntüleri. 8 saniyelik görüntü, Türkiye’deki devasa güvenlik sorununu, çeteleşmeyi, kolayca bulunan tetikçileri, yurt dışından gelen ölüm emrini, acımasızlığını özetliyor. Mersin Mezitli’de işlenen bu cinayetin tetikçileri yakalandı ancak arkasında halen derin bir karanlık var.

İddianameye göre; Aralık 2023’te İstanbul Küçükçekmece’deki ArmoniPark isimli AVM’de 19 yaşındaki Berkant Özgündüz ve 21 yaşındaki Hasan Kayalı dolaşıyordu. Bu sırada Hasan Kayalı’ya Rusya’da yaşayan teyzesinin oğlu Okan Çeçe’den bir mesaj geldi. Mesajda “Sıkacak birisi var mı” diye sormuştu. Hasan Kayalı, “Ben yaparım” diye yanıt verdi. Ancak Okan Çeçe bunu kabul etmeyerek başkasını bulmasını istedi. Bu sırada mesajları Berkant Özgündüz’de okuyordu. “Ben yaparım” dedi ve Okan Çeçe onun tetikçi olmasını kabul etti. Mersin Mezitli’de bir kişiyi öldüreceğini söyledi.

Cinayet emri Rusya’dan

Hasan Kayalı ve Berkant Özgündüz cinayetten sonra ifadelerinde Okan Çeçe hakkında çok az bilgi verdi. Sadece onun Rusya’da meyve-sebze ticareti yaptığını anlattılar. İddiaya göre; azmettiricinin suç bağlantılarını gizliyorlardı. Tetikçiler bankaya borçlu olduklarını, bu nedenle para için cinayeti işlemeye gönüllü olduklarını savundular. Hatta Okan Çeçe’ye, cinayeti ne zaman işleyeceklerini defalarca mesaj atarak sormuşlardı.

22 Ocak 2024 günü Okan Çeçe, bir otomobil kiralamaları için talimat verdi. Profesyonel davranıyorlardı. Kimliklerinin ortaya çıkmaması için bir arkadaşlarının adına otomobil kiraladılar. İki gün sonra İstanbul İkitelli’deki Mall Of İstanbul alışveriş merkezi önünde buluştukları ve tam adını söylemedikleri bir kişiden cinayet silahını aldılar. Okan Çeçe, kuzeni Hasan Kayalı’nın hesabına başkalarının hesaplarından 45 bin TL gönderdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.