Videoröportaj

Tekel Bayileri Platform Başkanı, TİP adayı Aybaş: Meclis’te yaşam tarzına müdahaleye karşı mücadele edeceğiz

21 Nisan 2023 19:30

Kamuoyunda sigara ve alkole konulan yüksek vergilere karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, T24’te Seçime Doğru programında soruları yanıtladı.

Ankara 2. Bölgeden aday gösterilen Aybaş, seçilmesi halinde Meclis’te yaşam tarzına müdahaleye karşı mücadele edeceğini belirtirken, alkolü özendirdiği eleştirileri ile ilgili de “Alkolü özendirmiyoruz ama içki ülkemizde bir kültürdür. İçki kültürü yok ederseniz müptezel ayyaşlar yaratırsınız” dedi.

Platform olarak pandemi döneminde haksız rekabetle birlikte ağır cezalar sonrasında 81 ilde örgütlendiklerini kaydeden Aybaş, pandemi döneminde tekel bayileri ile ilgili alınan kapatma kararlarını “rövanşist ve ideolojik bir tutum” olarak nitelendirdi.

“Tekel bayileri halkın parlamentosudur” dediği için hakkında dava açıldığını kaydeden Aybaş, alkoldeki yüksek vergilerin vatandaşı sahte içki kullanımına yönelttiğini öne sürdü. Aybaş, Ankara 2. Bölge için de “AK Parti üyesiyim deyip oy vereceğini söyleyenler var. Türkiye siyaseti Ankara 2. Bölgeyi konuşacak. Ankara 2. Bölgede iki vekil çıkartabiliriz” dedi.