Haberler

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu: Tolga Şardan her iktidar döneminde gazetecilik yaptı, yargılandığı bütün davalardan aklandı, gene öyle olacak

01 Kasım 2023 20:17

T24 Video

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Ankara adliyesi önünde, T24 yazarı Tolga Şardan'ın tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahincioğlu, "Bugün bu ülkede 40 yıldır namusuyla, hiçbir pisliğe bulaşmadan gazetecilik yapan Tolga Şardan tutuklandı. Çok komiktir, ülkede yargı ile ilgili bin bir iddia dile getirilirken Tolga Şardan, devletin bu iddiaları araştıracağını yazdığı için tutuklandı. Kimi rahatsız etti bilmiyoruz. Dezenformasyon kısmı nedir? Devlet bunu araştırmak istemiyor mu ya da Şardan'ın dezenformasyon yaptığını söyleyenler, Başsavcıların dilekçeleriyle, savcıların karşı dilekçeleriyle ortaya çıkan bütün bu tabloyu araştırmayacağını mı söylemek istiyor? Biz bu tutuklamadan bunu anlıyoruz. Tolga Şardan her iktidar döneminde gazetecilik yaptı. Yargılandığı bütün davalardan aklandı. Gene öyle olacak, gene yazmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Tolga Şardan kimdir?

Tolga Şardan, 1988'de yerel yayımlanan Ankara Ulus gazetesinde mesleğe başladı. 1989'dan 2018'e kadar Milliyet gazetesinde polis muhabirliği, Ankara Temsilci Yardımcılığı ve köşe yazarlığı yaptı. 

Haber ve yazılarıyla, 1992'den itibaren Çetin Emeç, Muammer Yaşar Bostancı, Abdi İpekçi'nin adını taşıyan gazetecilik ödüllerini aldı. Yanı sıra, haberleri Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nce ödüle layık bulundu. 

Ayrıca, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce verilen 2021 Yılı Basın Özgürlüğü Ödülü'nün sahibi oldu. 

Şardan, 2019'da Doğan Kitap'tan yayımlanan "Komonist Masası'nda Nazım Hikmet" adlı araştırma dalındaki kitabını kaleme aldı. 

2019'dan bu yana T24'te çoğunlukla güvenlik konularını ele aldığı Büyüteç adlı köşeyi yazıyor.