Haberler

Suları kesilen Fetihtepeliler Beyoğlu Belediye Başkanı'nı taklit etti: "Sayemde faturalardan kurtuldunuz"

Kentsel dönüşüm gerekçesiyle mahallenin elektrik, su ve doğalgazı kesilmişti

27 Haziran 2022 16:58

Okmeydanı-Fetihtepe’de kentsel dönüşüm gerekçesiyle 3 bin 550 numaralı adada ikamet edenlerin su, elektrik ve doğalgazının polis zoruyla kesilmesinin ardından mahalledeki belirsizlik sürüyor. 

Beyoğlu Belediye'sinin "Kentsel Dönüşüm" projesi kapsamında Fetihtepelilerin su, doğalgaz ve elektriği kesildi.

Mahallelinin "Rızaya dayalı dönüşüm" talebi ile ilgili bir gelişme henüz olmazken dün akşam AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ı sorularının yanıtlanması talebiyle Fetihtepe'ye davet etti. Yıldız'ı hem kendi hem de Beyoğlu Belediyesi'nin  "Doğrudan Mesaj" bölümünden davet eden Fetihtepeliler,  belediye başkanının tutumunu skeçle anlattılar. 

Yıldız’ın maskesiyle sahneye çıkan bir mahalleli  yaptığı skeçte şunları söyledi:

"Sayemde faturalardan kurtuldunuz, ben olmasam 3-4 bin lira her ay para ödeyecektiniz. Polis sayısı konusunda da yanlış bilgi yayıyorlar. Ben bin değil 900 tane polis gönderin dedim. Bu yalanlara itibar etmeyin. Bizi karalamak için yapıyorlar. Bir de kadınları da düşündüm. Kadınlar direnir dedim, kadınlar için kadın polis bile gönderdim. Kesintilerde polis zorluk çıkartıyormuş. Polis sizi rahatsız etmesin diye internet ve telefon kablolarını da sessizce söktük. Şimdi 150 bir lirayı 3-4 sene sonra 4 trilyon lire olarak ödeyeceksiniz desem bu sefer de psikolojiniz bozulacak. Bir de psikiyatriste para ödeyeceksiniz. Ben boşuna mı 150 bin lira diyorum, sizi düşünüyorum."

Bu arada Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Erdoğan sosyal medya hesabından "Belediye başkanımızın görselleri kullanılarak vatandaşı yanıltan bu hesaplarla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır" dedi. 

   


TIKLAYIN: Fetihtepe'de 'kentsel dönüşüm' karanlığı; susuz, gazsız bırakılan insanlar mum ışığında soruyor: İBB nerede?

TIKLAYIN: Beyoğlu Fetihtepe'de 'zoraki' kentsel dönüşüm: Vatandaşların elektrik ve suları çevik kuvvet zoruyla kesildi