Haberler

Şanlıurfa'da Suruç anmasına polis barikatı: Saldırıda hayatını kaybedenlerin mezarları başında anılmasına izin verilmedi

20 Temmuz 2024 17:56

Şanlıurfanın Suruç ilçesinde 9 yıl önce meydana gelen ve 33 kişinin öldüğü terör örgütü IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri anmak isteyen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Saldırıda hayatını kaybedenleri mezarları başında anmak isteyen gruba ise izin vermedi, mezarlık önüne barikat kuruldu.

9 yıl önce terör örgütü IŞİD’in 2015'te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlediği canlı bomba saldırısında 33 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıda, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 33 kişi ölmüş, 104 kişi de yaralanmıştı.

Suruç İçin Adalet Platformu öncülüğünde yaşanan patlamanın 9’uncu yıl dönümünde bir araya gelen grup, DEM Parti önünde toplanıp; patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi’ne yürüyüş yaptı. Ellerinde patlamada ölen 33 kişinin fotoğrafını taşıyan ve slogan atan grup; Amara Kültür Merkezi’nde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunup 33 kişinin ismi okundu.

Saldırıda hayatını kaybedenleri mezarları başında anmak isteyen gruba ise izin verilmedi. Suruç İlçe Mezarlığı'nda toplanan grup, patlamada hayatını kaybeden ve buraya defnedilen Kasım Deprem ve Osman Çiçek'i anmak isteyince gerginlik yaşandı. Grup, mezarlık girişinde polis barikatının önüne karanfil bırakarak bölgeden ayrıldı. (DHA)