Haberler

Şanlıurfa'da bazı vatandaşlar, birden çok oy pusulası alarak Erdoğan'a oy verdi

14 Mayıs 2023 14:00

Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan görüntülerde, bir kişi seri bir şekilde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy basarken görüldü. 

Şanlıurfa'da kaydedildiği belirtilen görüntülerdeki pusulaların resmi pusulalar olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Yine Şanlıurfa'dan bir görüntü daha sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde bir kişinin, "Reis" diyerek peş peşe Erdoğan'a oy verdiği görüldü. 

 
 

Bir başka okulda daha seri Erdoğan oyu


Sosyal medyada Şahin Özkan isimli kullanıcı tarafından paylaşılan bir görüntüde dikkat çeken görüntüler yer aldı. Yine Şanlıurfa'daki bir okulda çekildiği iddia edilen görüntüde seri bir şekilde Erdoğan'a oy basıldığı görüntülendi.
 
 
 
 
Konuya ilişkin sosyal medyada paylaşım yapan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, şunları söyledi:
 
"Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve Emniyet Müdürü'ne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır."
 
 
 
Salıcı, Urfa'nın Akçakale İlçesi, Kardeşler Mezrasında blok oy kullanılmasına karşı çıkan sandık görevlisi Fettullah Işıkakdoğan'ın üstüne kaynar su dökülerek darp edildiğini duyurdu.
 
 

Akçakale ilçesine bağlı Kardeşler Mahallesi’nde toplu oy kullanmak istediği belirtilen grup, kendilerini uyaran CHP ve HDP’li sandık görevlilerine tehditte bulunarak tekme-tokat vurdu. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Gündaş Mahallesi’nde ise toplu oy kullanmak istediği belirtilen grup, kendilerine engel olmak isteyen İYİ Parti sandık kurulu üyesi Fettullah Işıkakdoğan’ın üzerine kaynar su döktü. Karın bölgesinde yanık oluşan Işıkakdoğan, Akçakale Devlet Hastanesi’nden rapor alarak şikayetçi oldu.