Diğer

Prof. Dr. Celal Şengör: İstanbul yıkılacak, sonrasında çok ciddi sıkıntılar başlayacak

10 Eylül 2023 15:41

T24 Video

Prof. Dr. Celal Şengör Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında başlayan Teke Tek Bilim programının ilk konuğu oldu. ‘Geçmişten günümüze bilim tarihi’ konulu ilk programın sonunda Altaylı’nın “Neden İstanbul’dan taşınma kararı aldın?” sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Şengör İstanbul’da olacak depremin sonuçlarının çok ağır olacağını söyledi. “Ben Boğaz’da oturuyorum, kaçamam, yağma başlayacak, ırza geçmeler başlayacak, korkunç bir şey olacak” söyleyen Şengör İstanbul’daki göçmen sayısına değinerek “Benim derdim evim yıkılacak da ben kaçıyorum değil, İstanbul yıkılacak, sonra çok ciddi sıkıntılar başlayacak” dedi.

Şengör İstanbul’da yaşanacak depremin Türkiye’nin yönetim bağımsızlığına mal olacağını öne sürdü. Avrupa’dan yeniden yapılanma için kredi isteneceğini ancak Avrupa’dan ‘parayı biz veririz ama biz yönetiriz’ cevabının alınacağını ileri süren Prof. Dr. Celal Şengör BM ve NATO’nun da yardım(!) için geleceğini söylerken “Bir girdi mi, bir daha çıkmaz bunlar” diyerek endişelerini dile getirdi.

Programda Prof. Dr. Şengör, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı deprem konulu toplantıya da değinerek “Çok aklı başında bir toplantıydı” dedi. Şengör konuşmasının devamında “Aradan 1-2 hafta geçti, sayın Cumhurbaşkanı Dolmabahçe’de bir toplantı yaptı, İmamoğlu’nu çağırmıyor, şehrin başındaki adamı çağırmıyor, beni de çağırmadı, niye?” diye sordu.

Prof. Dr. Celal Şengör “Yalnız bazı aklı evveller diyorlar ki ‘aman efendim Celal hocanın kaçacağı yerde de faylar var’ ben bunu bilmiyor muyum, benim evimin önünden fay geçiyor, bu ev ona göre yapıldı” diyerek  hakkındaki söylentilere de cevap verdi.