Haberler

‘Polis tacizi’ne uğrayan üniversite öğrencisi konuştu

18 Şubat 2019 13:50

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi tutuklu avukatlar için Ankara Kızılay’da, Sakarya Caddesi’ne eylem yapan TAYAD’lı ailelere destek olan bir üniversite öğrencisi Merve Demirel, polisin tacizine uğradı.


Artı TV’de konuk olduğu programda yaşadıklarını anlatan Demirel, şunları söyledi:

"16 yıldır bir AKP iktidarı var bu ülkede. Söylemlerini özellikle başörtüsü üzerinden dillendiriyor. 28 Şubat’ta yaşananlardan sonra başörtülü kadınlara güvenli bir yaşam varan da AKP. Ama kendi hakkını aramak isteyen bir başörtülüye yapılan bir taciz var. Hiçbir şekilde dillendirmiyorlar bunu. Aksine polisin yaptığı bu tacizin, polis kayıtları üzerinden ilerleyen bir şey de var sosyal medyada. Bunun çok etkisi olduğunu da düşünüyorum. Başörtüsü meselesinden dolayı, biraz bağlamının dışına çıktığını düşünüyorum. Bu AKP’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Hiçbir söylemlerinde samimi değiller.

Polisin haysiyetsizce yaptığı muamelenin yarattığı utanç kesinlikle polise aittir. Bu utanç bana yüklenemez. Haysiyetsizleştirilen, itibarsızlaştırılan ben değilim, tacizci polistir. Toplumda böyle bir algı var; tecavüzcülerin, tacizcilerin, onursuzca muamele yapanların yarattığı utanç kadınlar üzerine yüklenmeye çalışılıyor. Bu utanç onlara aittir."