Haberler

Eleştirilerin odağındaki Lütfü Savaş yeniden aday: Özel'in "Depremden sonra Hatay ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" sözleri yeniden gündem oldu

11 Ocak 2024 02:11

T24 Video

31 Mart yerel seçimleri için yeni adaylarını duyuran CHP, 6 Şubat depremlerinde Hatay'da görevde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la bir dönem daha devam etme kararının ardından akıllara, Genel Başkan Özgür Özel'in "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak çünkü depremden sonra Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" sözleri geldi.

Özel, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili konuşmuş, Hatay adayı ile ilgili Hatay halkının kararına uyacaklarını dile getirmişti. 6 Şubat depreminin sonuçlarına ilişkin yerel yönetimlerde de kusur olduğunu dile getiren CHP liderinin sözleri, Hatay adayının tekrar Lütfü Savaş olmasıyla tekrar gündeme geldi.

"10 belediyeden biri bizim, ben o kusuru alırım"

Özel, gazeteci Candaş Tolga Işık'a yaptığı açıklamalarda, "Hatay'da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak çünkü depremden sonra Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız" demiş, Işık'ın "Hatay'da yaşanan yıkımda Hatay Belediyesi'nin de sorumluluğu var mı?" sorusunu ise Özel, "Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır. Burada bir kusur biçilecekse yerel yönetimlerin hiç kusuru yoktur demek mümkün değil. 10 belediyeden biri bizim, ben o kusuru alırım, 9 kusurun da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ait olduğunu dikkatlerinize sunarım" demişti.

TIKLAYIN - CHP, 6 büyükşehirde adaylarını açıkladı: Adana'da Zeydan Karalar, Hatay'da Lütfü Savaş yeniden aday!