Haberler

Mehmet Ayvalıtaş'ın babasından 'beraat' kararına tepki; "Yargı yok, adalet yok, ahlak yok"

İstanbul Ümraniye'de Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan yürüyüşte bir aracın üzerine sürmesi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davada karar açıklandı.

21 Ekim 2019 14:03

İstanbul Ümraniye'de Gezi Parkı eylemleri sırasında yapılan yürüyüşte bir aracın üzerine sürmesi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davada karar açıklandı. Davada sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş hakkında beraat kararı verildi.

Beraat kararının ardından Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, “Yargı yok, adalet yok, ahlak yok” diyerek karara tepki gösterdi.

Kartal Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24. duruşması görülen davada, davacı Mustafa Kartal ve Seyit Kartal'ın avukatı Sevgi Evren sanık Cengiz Aktaş'ın gerekçe göstermeden duruşmaya katılmadığını belirtti. Evren dava hakkında verilen mütalaanın kabul edilemez olduğunu belirterek davanın 7 yıldır sürdüğünü ve ne kadar yol alındığının soru işareti olduğunu kaydetti. 

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş suçsuz olduğunu belirterek beraatını talep etti. Savcı bir önceki duruşmada sanıklarla ilgili beraat talep ettiği mütalaasını tekrarladığını belirtti. Kartal Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davada sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş hakkında beraat kararı verdi.

Ne Olmuştu?

2 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Ümraniye’de katıldığı yürüyüş grubunun üzerine doğru hızla giden aracın çarptığı Ayvalıtaş’ın ölümü kayıtlara trafik kazası olarak geçildi.

Ayvalıtaş’a aracıyla çarpıp ölümüne sebep olan sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ile Cengiz Aktaş, “taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanıyordu.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya sunulan bilirkişi raporunda, “Ayvalıtaş’ın kendi ölümünde asli ve tam kusurlu olduğu” tespiti yer almıştı, iki sanığın olayda kusurlu olmadığı sonucuna varılmıştı.