Haberler

Mehmet Ali Çelebi'den Erdoğan'a: Siz 15 gecesi direnmeseydiniz bugün hiçbirimiz hayatta değildik

19 Ekim 2022 13:08

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye AKP rozeti taktı. AKP'ye katılan Çelebi yaptığı konuşmada, "Neden buradayım; Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla ben özgürlüğümle milletimiz bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz ben, kumpaslarda yargılanan komutanlarımız ve Türkiye’nin önde gelen binlerce ismi aileleriyle birlikte o gece katledilmiştik" dedi.

CHP'den Milletvekili seçilen ardından Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak bu partiden de istifa eden Milletvekili Mehmet Ali Çelebi AKP’ye katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’teki partisinin grup toplantısına Çelebi’nin rozetini taktı.

"Türkiye yüzyılı mücadelenizde yanınızdayım"

Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rozet takmasının ardından kürsüde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Nereden buradayım; Sayın Cumhurbaşkanım siz canınızla ben özgürlüğümle milletimiz bağımsızlığıyla tehdit edildi. Eğer siz 15 Temmuz gecesi direnmeseydiniz ben, kumpaslarda yargılanan komutanlarımız ve Türkiye’nin önde gelen binlerce ismi aileleriyle birlikte o gece katledilmiştik. Bugün hiçbirimiz hayatta değildik.  Daha da önemlisi milletimiz bağımsızlığını yitirmişti. İşte bu nedenle bu millete cellat olan FETÖ teşkilatına karşı mücadelenizde yanınızdayım. … bu millete cellat olan  PKK/PYD terör örgütünüze karşı mücadelenizde yanınızdayım. Türkiye Cumhuriyet’i devleti Kurtuluş Savaşı’nda sonraki en ciddi ve çok cepheli egemenlik mücadelesi vermektedir. Mavi vatan, Libya, Suriye, Irak, Azerbaycan ve Yunanistan’a yönelik mücadelemiz devam etmelidir. İşte bu nedenle bir Atatürk askeri, Kuvayi Milliye neferi olarak Türkiye yüzyılı mücadelenizde yanınızdayım."

Ne olmuştu?

11 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” demişti.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılmasıyla bir süredir akıbeti merak edilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğinde de değişiklik olmuş, İyi Parti kontenjanı Çelebi’nin katılımıyla AKP’ye geçmişti.