Spor

Mauro Icardi "Ali Koç" yazan Galatasaray forması giyip "uyku"ya daldı: Uyku sevinci ne anlama geliyor?

Maçın gol yıldızı Mauro Icardi, kutlamalarda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un isminin yazdığı Galatasaray formasını giyerek gönderme yaptı. Icardi'nin "uyku sevinci" ne anlama geliyor?

27 Mayıs 2024 05:00

T24 Video

Trendyol Süper Lig'de 24. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde taraftarıyla buluştu. Coşkunun zirveye ulaştığı anlarda futbolcular tesisin balkonunda, taraftarlar da sahada sevinç yaşadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların tezahüratlarına oyuncular da eşlik etti. Sarı-kırmızılıların Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, kutlamalar esnasında arkasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un isminin yazdığı Galatasaray formasını giydi.

Gol kralı olan Mauro Icardi maçın ardından; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Galatasaray Kulübüne ve Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a bazı sözler sarf ettiğini bu yüzden de "uyuma hareketi" yaptığını ifade eden Icardi, "Sahada kendimizi gösterdik. İki sene üst üste sahada yaptığımız şeylerle şampiyon olduk" demişti.

TIKLAYIN - Mauro Icardi: Bakalım şu anda Kadıköy'de nasıl bir kutlama yaşanıyor; biz şimdi kupayı kaldıracağız

Icardi'nin uyku sevinci

Icardi, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe'nin Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak puan kaybettiği maçın ardından Hatayspor maçındaki gol sevincini sosyal medyada  ‘uyuma sevinci’ ile paylaşmıştı. Yaptığı paylaşımın altına İspanyolca olarak, "İyi geceler, tüm Galatasaray Aslanları bu gece mutlu uyuyor. Yaşlı bir bilge, başkaları hakkında kötü konuşmanın, kendi özsaygısını yükseltmek için beceriksiz bir yol olduğunu söyler. Kıskançlık en iyi iltifattır" yazmıştı.

Ali Koç "Her gece yatarken bizi düşün" demişti

Gönderme yaptığı kişinin Fenerbahçe kulübünün olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Ali Koç olduğu düşünülüyordu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Sen camianda 3-5 gün popüler olabilirsin bu söylediklerinden dolayı ama her gece yatarken bizi düşün" sözleriyle Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanvekili Erdem Timur'a göndermeler yapmıştı.

Uyku sevinci nedir?

Icardi'nin bu sevinci, basketbolcu Stephen Curry'nin 'Night night' hareketine benzetiliyor. Bu sevinç Golden State Warriors'in Dallas Mavericks ile oynadığı maçta ortaya çıkmıştı. Maçta üç sayılık isabet bulan Curry 'uyku' hareketi yapmış ve fark kapatılamayacak ölçüde açıldığı için maçın artık bittiğini ifade etmişti. Curry, bu hareketi rakiplerine bir mesaj olarak yapıyor. NBA yıldızı, maçlarını rakiplerinin izlemesine gerek olmadığını ve her şekilde kazanacaklarını bu hareketle dile getiriyor.