Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy iptal edilen konserlerle ilgili: Bizim bakanlık olarak yap ya da yapma diye bir hukukumuz yok

"Bizim için en önemli şey, bakanlık olarak kültür ve sanatın desteklenmesidir"

30 Mayıs 2022 15:54

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörü, restorasyon çalışmaları ve Beyoğlu ile Başkent Kültür Yolu festivallerine ilişkin, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Ersoy, son dönemde peş peşe iptal edilen konserlere ilişkin, "Bizim için en önemli şey, bakanlık olarak kültür ve sanatın desteklenmesidir. Bunun için her türlü kültür-sanat aktivitesinde yer almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ersoy sözlerine şöyle devam etti;

"Yerel yönetimler ve özel yönetim kurumları kendi bulundukları illerden gelen talepler doğrultusunda kültürel etkinlikler organize edebiliyorlar. Daha sonrasında bazen bazı farklı sebeplerden dolayı yoğun kendi illerinde oluşan hassasiyetlerden sebebiyle tepkilerle de karşılaşabiliyorlar. Bu tepkiler sonucunda da kendi programlarında değişikliğe gidebiliyorlar. Bu tamamen kendi tasarrufları olmakla birlikte bizim bakanlık olarak bir müdahalemiz ya da hukukumuz bulunmuyor. Ama iptal kısmında nihai sonuçlar hukukla belirlenir. Burada mahkemeler ve savcılıklar var. Herkes başvuru hakkına sahiptir Oradan gelen karar doğrultusunda hareket etme hakkı var. Bir devlet kurumu yap ya da yapma dediğinde bu nihai sonuç değil. Ama benim özellikle belirtmek istediğim biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bizim için en önemli şey kültür ve sanatın desteklenmesi. Biz bunun için her aktivite de yer almaya çalışıyoruz. Bu hükümetimizin de ortak politikası" dedi.