Haberler

Köpek balığını yumruk ve tekmeyle döven balıkçıya ceza

10 Ekim 2019 10:49

Balıkesir’in Erdek ilçesi açıklarında balıkçıların ağına takılan köpek balığını, tekmeleyip, yumruklayan balıkçıya para cezası verildi.

10 Eylülde yaşanan olayda yaklaşık 4 metre boyunda ve 700 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen köpek balığı balıkçıların ağına takıldı. Balıkçılar, ağlardan kurtardıkları köpek balığını yeniden denize bırakırken, balıkçılardan biri, hayvanı tekmeleyip, yumrukladı. O anlar bir balıkçının cep telefonu kamerasına kaydedildi. İnternette paylaşılan görüntüler tepki çekti.

Aralarında Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın da yer aldığı çeşitli kişi ve kurumlar ‘hayvana şiddet’ uygulandığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulundu. Balıkçı tespit edilerek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca ‘idari yaptırım’ uygulandığı belirtildi.

Söz konusu yasanın ilgili maddesinde, "Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasaktır" deniliyor.