Haberler

Konteynerde yaşayan kadın: Geçen piknik yaptılar, burcu burcu koktu ama gidip de isteyemedim, utandım

18 Eylül 2024 13:41

T24 Video

Yaşadığı konteynerin yakınlarında piknik yapan kişilerin mangalından gelen kokuları gözyaşları içinde anlatan kadın “Yalan gelir sana burcu burcu koktu ama gidip de isteyemedim, utandım. 'Bize de verin azıcık' diye” dedi.

Fakirliğin her geçen gün arttığı, gelir dağılımındaki makasınsa giderek açıldığı son günlerde konteynırda yaşayan bir kadının sosyal medyada yer alan görüntüleri durumun vehametini bir kez daha ortaya koydu. Sosyal medyada hızla yayılan, ancak kaynağına ulaşamadığımız videoda ekonomik durumlarının kötü olduğunu belirten bir kadın, yaşadığı konteynerin yakınlarında piknik yapanların mangalından gelen et kokularını anlatırken göz yaşlarını tutadı. Kadın yaşadığı yokluğu şu ifadelerle anlattı:

“Geçen piknik yaptılar şurada Yalan gelir sana burcu burcu koktu ama gidip de isteyemedim, utandım. 'Bize de verin azıcık' diye” dedi. Çünkü buluyoruz, bulamıyoruz. Yetmiyor…”

Yoksullukla mücadele eden kadının sözleri geçtiğimiz günlerde “1 kilo kıyma 560 TL, pahalı değil mi?” sorusuna verdiği  “Göreceli. Gelir de artıyor” yanıtıyla gündeme gelen Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı hatırlattı.

TIKLAYIN - Tarım Bakanı Yumaklı: Kıyma fiyatı göreceli, gelirlerle birlikte değerlendirilmeli

 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?