Haberler

Tarım Bakanı Yumaklı: Kıyma fiyatı göreceli, gelirlerle birlikte değerlendirilmeli

17 Eylül 2024 16:54

T24 Video

Kıyma fiyatlarının 540 TL'yi bulduğu tartışmasına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fiyatların yüksek olduğunu kabul ederken, gelir artışları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Yumaklı, Et ve Süt Kurumu'nun kıyma fiyatını 340 TL'ye çektiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tv100’de Kübra Par’ın sunduğu programda, et ve kıyma fiyatlarındaki artış hakkında önemli açıklamalar yaptı. Par’ın, "Kıymanın kilosu 540 lira, pahalı değil mi?" sorusuna karşılık Bakan Yumaklı, fiyatların göreceli bir kavram olduğunu ifade ederek, “Gelirlerin de arttığı bir durumla birlikte değerlendirmek lazım” dedi. Fiyatların yüksek olduğunu kabul eden Yumaklı, Et ve Süt Kurumu'nda kıyma fiyatının 340 TL olduğunu belirterek, bu fiyat farkının marketlerdeki çeşitli maliyetlerden kaynaklandığını vurguladı.

Yumaklı ayrıca, et ithalatının sadece piyasa regülasyonu amacıyla yapıldığını ve tarımsal desteklerin artırıldığını dile getirdi. Tarım sektöründe yeterlilik oranının %95 seviyelerinde olduğunu belirten Bakan, fiyatlar üzerinde daha fazla denetim ve kontrol sağlanacağını da ekledi.

 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?