Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan kış saati mesajı: Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkûm ettiler Türkiye’yi, bunu hemen düzelteceğiz

"Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir acaba, hayret ediyorum"

29 Kasım 2022 09:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  kış saati uygulamasına geçilmemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkûm ettiler Türkiye’yi, bunu hemen düzelteceğiz" dedi.

Sabah saat 08.00'de "Türkiye'nin sabahları aydınlık olacak, sabredin, çok az kaldı" başlıklı video paylaşan Kılıçdaroğlu, “Kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar. Bu karanlıkta bu yollara düşen, göz göze, kalp kalbe, el ele vermeye çalışan insanlarımız Türkiye’nin sabahlarını karanlığa boğdular. Gerçekten de bu bir trajedidir. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir acaba, hayret ediyorum." ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Bu cehaleti artık bu ülke kaldıramaz oldu. Ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım.  Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı günışığıdır. Günışığı bir sinyaldir. Fizyolojik süreçleri kontrol eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bozulmuş biyolojik ritim, nörolojik hastalıklar, diyabet, kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor. Bunlar rapor bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkûm ettiler Türkiye’yi, bunu hemen düzelteceğiz”