Gün Olur

Kıdemli hukukçu Kazan: Halı sahadaki savcı yargıdaki kaliteyi gösteriyor

05 Mart 2019 17:50

T24'te Hakan Aksay'a Gezi iddianamesini değerlendiren kıdemli hukukçu Turgut Kazan, AİHM( Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) kararını hatırlatarak "Erbakan hakkında 4 yıl 5 ay sonra açılan dava hukuk devleti ile bağdaşmaz demiş, 'ihlal' kararı vermişti" dedi.

Kazan'a göre 4 yıl 7,5 ay sonra yeniden açılan Gezi davası da AİHM kararına aykırı. İddianamenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırı olduğunu belirten Kazan "Gezi ana davasından beraat kararı çıkmıştı. Bir eylem ikinci kez yargılanamaz" ifadelerini kullandı. 

"Mevcut yargı, dinsiz, imansız FETÖ yargısından daha kötü"

FETÖ’ye teslim edilen özel yetkili mahkemeler, sıkıyönetim mahkemelerinden daha kötüydü. Savcıları ve yargıçları dinsiz imansız bir merkezin militanlarıydı. Ama şimdi şu anda yaşadıklarımız özel yetkili mahkemeler döneminden daha kötü" diyen Kazan, savcıların sahte delilleri dosyaya koyduğunu söyledi.

"Mahkeme 'beraat' kararı verdiyse bitmiştir''

Mahkemelerin verdiği 'beraat' kararlarına itiraz edilmesini de değerlendiren kıdemli hukukçu Turgut Kazan, "OHAL KHK'sı(696) ile CMK’da bir düzenleme yaptılar. Oysa hakim karar vermişse bitmiştir. Başka bir hakim aramak ayıpların en büyüğüdür" diye konuştu.

"Çermik savcısı yargının kalitesini gösteriyor"

Diyarbakır -Çermik savcısının halı saha maçı yapmak isteyen öğretmenlerin GBT'sine baktırmasını da örnek veren Kazan "Çermik savcısı yargıdaki kaliteyi gösteriyor" dedi.