Haberler

AKP'li Üsküdar Belediyesi Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın villasını yıkınca Ahsen Unakıtan: Bu zulüm son bulmalı

30 Kasım 2019 10:41

AKP'nin ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. 

Kaçak olduğu için geçmişte tartışma konusu olan ve daha sonra yasal hale getirilen Unakıtan Ailesi’ne ait villada dün yıkıma başlandı.

Sözcü'nün haberine göre yıkımın ardından Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, Üsküdar Belediyesi’ne tepki gösterdi. Unakıtan, polis ve zabıta nezaretinde yapılan yıkım için “Burada 80 tane koruma beni tartakladı. Omuzlarımdan tutarak beni tartakladılar. Bu zulüm son bulmalı” diye isyan etti.

Unakıtan, "Dedik ki evi soyalım, çatıyı da yatık halden düz hale getirelim. Gelip bir ölçüm yapılmadı. Sabahın erken saatlerinde buraya 20-30 tane polis arabası, zabıta arabası yolu keserek buraya girdi. Eşim Kemal Unakıtan'ı Ankara'ya davet ettiler, ekonomiyi düzeltsin diye, gitti. İngiltere şilt verdi. ‘Faizleri düşürdnüz, bütçeyi Atatürk'ten sonra siz denk hale getirdiniz, enflasyonu indirdiniz’ diye.Doğu'da, Güneydoğu'da Köyişleri işe yaramıyor. Bütün her yere kuyu açtı, su götürdü. Böyle bir rahmetlinin eşi bu memlekete emanet. Buna ‘Ahde vefa' yok mu?” şeklinde konuştu.