Haberler

'Kara Şimşek' görenleri 80'lere götürdü: Anılarımız canlandı, insan o günleri özlüyor

08 Aralık 2019 13:43

İzmir'de 13'üncüsü düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında, İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) tarafından sergilenen 85 aracın arasında, 1980'li yılların 'Kara Şimşek' isimli meşhur dizideki ‘Kitt’ isimli otomobilin birebir kopyası görenleri geçmişe götürdü.

Kara Şimşek dizisinin çocukluğunda pazar günlerinin vazgeçilmezi olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Otomobili görünce çocukluğuma geri döndüm, sanki gerçekmiş gibi hissettim. Burada karşılaşmak hiç aklımıza gelmezdi, çok mutlu oldum" diye anlattı.

Lise döneminde diziyi zevkle takip ettiğini belirten başka bir vatandaş da "Bizim çocukluğumuza, gençliğimize denk gelen diziler bunlar. Bizim için önemli bir karakter olan Micheal Knight'ın arabası kahraman ve canlı bir arabaydı. Vosvos gibi farklı bir yeri var. Bizim için çok önemli, anılarımız canlandı. Fotoğrafını çekip lise arkadaşlarıma atacağım. Hala unutulmadı, insan o günleri özlüyor" dedi.

Gençliğindeki heyecanı yaşadığını aktaran bir diğer vatandaş ise "Kara Şimşek'i görünce heyecanlandım. Dizi çok ünlüydü, diziye karşı bir özlem var. Çok güzel bir araç. Buradaki kopyası da birebir dizidekiyle aynı. İnsan çok şaşırıyor görünce, izlediğimiz diziyi yaşıyormuş gibi oluyoruz" diye konuştu.