Videoröportaj

Kanser tedavisi gören akademisyen: Ölürken değil yaşarken bedenimi bağışlamak istiyorum; yeni tedavi yöntemlerini getirmeme izin verilsin

14 Mayıs 2019 20:24

Kanser tedavisi için yurt dışına gitmek isteyen ancak KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle pasaportuna el koyulan Prof. Dr. Haluk Savaş, mahkemenin hakkında verdiği beraat ve yurt dışı yasağının kaldırılması kararına rağmen pasaportunu alamıyor. Tedavi gördüğü kanser türü nedeniyle ortalama 9 aylık ömrünün kaldığını açıklayan Savaş T24’e konuştu.

Prof.Dr. Savaş, yurt dışına izin verilmemesi durumunda Japonya ve Kore’de uygulanan yeni tedavi yöntemlerini Türkiye’ye getirmek, bir laboratuvar kurmak istiyor. Kendisini de denek olarak kullanacak. Yani yeni tedavi yöntemlerini kendisi üzerinde deneyecek. “İnsanlar ölürken cesetlerini bağışlıyorlar, ben yaşarken bedenimi bağışlamak istiyorum” diyor.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarının ardından Adana Valisi’nin kendisini aradığını belirten Prof.Dr. Savaş, valiliğe umutla gidiyor ancak çıkarken ‘devlet hiçbir şey yapmıyor denilmesin havası yaratılmak istenmiş’ duygusuna kapılıyor.

Prof.Dr. Savaş Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e de başvuru yapmayacağını söylüyor. “CİMER’e yaz demek Marko Paşa’ya yaz demek anlamına geliyor” diyor.

İdari bir zorlamayla pasaportunun ve tedavi olma hakkının elinden alındığını belirten Prof.Dr. Savaş, “Bu karar cinayet anlamına geliyor, ben canını kurtarmak isteyen bir insan olarak konuşmuyorum. Bu ülkeden kaçmak zorunda kalanlara saygım var ama ben Meriç’te ölmem. Kalıp kötülükle mücadele edeceğim” ifadelerini kullanıyor.