Haberler

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Türkiye Barolar Birliği delegeleri Feyzioğlu'nun meşruiyetini tartışmaya açacak

02 Eylül 2019 18:00

Adli yıl açılış törenine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, törendeki konuşmasında "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi. T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bu cümlesini "İktidar dili kullanıyor" diyerek eleştirdi ve "Feyzioğlu'nun meşruiyeti, Türkiye Barolar Birliği delegeleri tarafından tartışmaya açılacak" diye konuştu. 

52 baro ve 20 Yargıtay üyesinin katılmadığı adli yıl açılışı töreni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

Murat Sabuncu'nun "52 baro Türkiye'deki avukatların yaklaşık olarak %90 oranına tekabül ediyor. Feyzioğlu'nun meşruiyet sorunu olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna, "Son düzenlemeden itibaren bunu tartışacak konuma geldiğimizi düşünüyorum. Bu hafta içinden itibaren bunu tartışmaya başlayacağız, özellikle Türkiye Barolar Birliği delegesi arkadaşlarımızla. Çünkü biz İstanbul Barosu olarak, 2017 yılında, o zamanki çizgisi nedeniyle Feyzioğlu'nu desteklemiştik. Ancak geldiğimiz bu nokta bizi de yeniden değerlendirmeye mecbur bırakıyor. Ortada bir sorun var" ifadelerini kullandı.