Haberler

Iraklı göstericiler Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği'ni bastı

29 Haziran 2023 17:36

T24 Video

Iraklı göstericiler, Irak asıllı Salwan Momika'nın Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim yakmasını protesto etmek için Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği'ni bastı.

Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr yanlısı olduğu belirtilen göstericiler, yaklaşık 15 dakika İsveç Büyükelçiliği'nde kaldıktan sonra güvenlik güçlerinin gelmesiyle olay yerinden ayrıldı.

Al-Arabiya'nın haberine göre polis göstericileri uzaklaştırmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Göstericilerin olay yerini terk etmesinin ardından İsveç Büyükelçiliği çalışanları da güvenlik güçlerinin koruması altında binadan çıkarıldı.

Sadr hareketinin lideri es-Sadr sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla destekçilerini, İsveç Büyükelçiliği önünde gösteri ve protesto yapmaya çağırmış, İsveç ile ilişkilerin kesilmesi ve büyükelçinin sınır dışı edilmesini talep etmişti.

Kur'an-ı Kerim yakan Iraklı için talimat verildi

Öte yandan Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakan Iraklının ülkeye geri getirilmesi ve yargılanması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması talimatını vermişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı yazılı açıklama ile Kur'an-ı Kerim’e yönelik eylemi kınamıştı.


TIKLAYIN | İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı