Haberler

İmamoğlu Kabataş-Mahmutbey metro hattında incelemelerde bulundu: Hatla ilgili planlamada kadın ve akademisyenler yer alıyor

30 Temmuz 2019 12:39

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımına 2014'te başlanan İstanbul'un ikinci, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Kabataş-Mahmutbey metro hattında incelemelerde bulundu. İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında çalışacak 5 trenin teslim alındığını, kalan 15 trenin de hazırlanmakta olduğunu söyledi. 2020 Ocak ayında deneme sürüşlerinin başlayacağını belirten İmamoğlu, "Önceliğimiz güvenlik, deneme sürüşlerini başarıyla tamamlanınca yolcu taşıması başlayacak" dedi. 

İmamoğlu, Twitter hesabından da konuyla ilgili paylaşımda bulundu: "Önceliğimiz bu hattın bitirilmesi. Ulaşımdaki durumu yakından inceliyoruz ve ciddi bir çalışmamız olacak. Planlamada kadın ve akademisyen gözün olması da bizim açımızdan önemli." 

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının 1. etabının 2020’nin ilk ayında hizmete girmesi hedeflenirken, Kabataş-Mecidiyeköy 2. etabı kazı çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.