Haberler

İmamoğlu'dan Soylu'ya 'ahmak' yanıtı: Söyleyene bakarım adam mı diye!

04 Kasım 2019 16:45

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini kastederek söylediği “Avrupa'ya giderek Türkiyeyi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” sözlerine "Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" karşılığını verdi.

Soylu'nun seviyesine inmeyeceğini dile getiren İmamoğlu, "Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu 31 Mart'ta iptal edilen İstanbul seçimlerini hatırlatarak; "31 Mart'ta dünya ve Avrupa’nın gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır" dedi. 

Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik "Türkiye'yi şikâyet etti" sözlerine ise"Ben, orada memleketimle ilgili çok değerli, çok güzel tespitler yaparak, savunmamı da yaparak, Avrupa’yı sorumluluğa da davet ederek cümleler kurdum. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” yanıtını verdi.