Haberler

İklim krizine karşı seferberlik başlatan tiyatro oyunu: İnsan Çağı

"Tiyatronun tüm olanaklarını bu acil çağrı için seferber ettik"

10 Aralık 2019 14:50

Oyuncuları arasında gençler ve çocukların olduğu Tatavla Tiyatrosu'nun hazırladığı 'İnsan Çağı' oyunu tanıtım videosunda "iklim krizine karşı tiyatro ile mücadeleye girdik" mesajı verdi. 

Videoda oyunun yönetmeni Eraslan Sağlam , "İnsan eliyle tüketilen ve büyük bir yok oluşa doğru hızla giden dünyaya karşı, ‘acil durum’ ilan ediyoruz. Bizim oyunumuz da bu acil çağrının bir parçası. Biz de en iyi bildiğimiz şey olan tiyatro ile bu mücadeleye girmiş bulunuyoruz. Tiyatronun tüm olanaklarını bu acil çağrı için seferber ettik" diyor. 

Oyun küresel iklim krizi ekseninde, 15 kişilik oyuncu kadrosuyla, şarkıları ve danslarıyla sezon boyu seyirciyle buluşuyor.

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’e de sıkça gönderme yapıldığı oyunun bilimsel danışmanlığını Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ve Açık Radyo programcısı, Can Tonbil üstleniyor.

Ayrıca her oyunda, alanında uzman bir ekolojist, oyunu seyircilerle birlikte izliyor ve oyundan sonra yapılacak forumun da konuğu oluyor.

'İnsan Çağı', 50. yaşını kutlayan, toplumsal olaylarla çocuk tiyatrosu arasındaki ilişkiyi en iyi kuran tiyatrolar arasında kabul edilen Grips Tiyatrosu’nun (1969 senesinde Batı Almanya öğrenci hareketleri ile başlayan ilerici çocuk tiyatrosu) 'Gök, Toprak, Hava, Deniz' oyununun metninin uyarlaması.