Haberler

Eski Hürriyet ombudsmanı Bildirici: Haberden korkan bir gazete olmuştu; daha da kötüleşecek

31 Ekim 2019 17:39

Hürriyet gazetesinden bir grup gazetecinin evlerine tebligat göndererek işlerine son verilmesine ilişkin eski Hürriyet gazetesi ombudsmanı Faruk Bildirici, "Demirören Holding'in satın almasından sonra haberden korkan, eleştirel olmaktan uzaklaşan yayın organı olmuştu. Son çıkarmalarla artık daha kötü bir gazete göreceğiz" dedi.

Konuya ilişkin T24'e konuşan Faruk Bildirici, şu ifadeleri kullandı:

"Demirören, Hürriyet'i satın aldığında ben de orada çalışıyordum. Maalesef çok üzülmüştük. Önümüzde Milliyet gibi kötü bir örnek vardı çünkü. Milliyet satıldıktan sonra gazetecilikten uzak bir iktidar bülteni haline gelmişti. Maalesef Hürriyet de zaman içinde ona benzedi. Haberden korkan, eleştiren olmaktan uzaklaşan bir basın organı haline geldi. Hürriyet'in içinde yine de gazetecilik yapmaya çalışan, okura nefes aldırabilen arkadaşlarımız vardı, hâlâ da kaldı. Onların bir bölümü bu son işten çıkarmalarla birlikte gazeteden uzaklaştırılıyor. Daha kötü bir Hürriyet göreceğiz demektir bu, gerçekten üzülüyorum. Üstelik bu arkadaşlarımızın işten çıkarılma biçimleri de Hürriyet gazetesinde hiç görülmedik bir biçimde evlere gönderilen tebligatlarla olmuş.  Bu çok ayıp, umarım tazminatları konusunda sorun yaşamazlar. Türkiye'de yeni medya doğacak. Eski medyadan değil, tamamen yepyeni mecralardan, okurun, izleyicinin güvenebileceği bir medya doğacak, doğmaya da başladı zaten." 

Doğan Grubu'ndan Demirören Holding'e satılan Hürriyet gazetesinde eve tebligat yoluyla 39 gazeteci işten çıkarılmış; Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar da istifa etmişti.