Videoröportaj

Hekim cinayetleri | "Öyle ötekileştirildik ki hastalar kesilen suya değil musluğa kızmaya başladı"

Candan Yıldız sordu, doktorlar anlattı

07 Temmuz 2022 15:02

Konya'da Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesiyle tırmanan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık emekçileri tarafından ülke genelinde infiale yol açarken, Türkiye genelinde protesto eylemleri düzenlendi. 

T24'ün Youtube kanalına konuşan doktorlar, mevcut sağlık sisteminin artık ömrünü tamamladığını bu şekilde devam edilmesi durumunda sağlıkta şiddet olaylarının devam edeceğini belirtti. 

Sağlıkta şiddete ilişkin kapsamlı ve ulusal çapta bir eylem planı yapılmasını gerektiğini belirten hekimler, yaşanan şiddet olayları ve ölümlere yönelik iktidarın tavrını eleştirerek "Bu yaşananlar iki kelam açıklama ile engellenemez" dedi. 

Toplumsal bir bilincin aşılanması gerektiğini ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırılara ilişkin çözümün bir seferberlik ile çözülebileceğini ifade eden hekimler, "Şu anda tek yapılanlar sadece kemiğe saplanmış bir bıçağı çıkarmaya benziyor" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  meslekteki zor şartlar nedeniyle yurt dışına çıkan doktorlara ilişkin söylediği “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin”  sözlerini de hatırlatan hekimler, iktidar tarafından sorunlara değil, sorunlara katlanmak zorunda doktorlara odaklandığını belirterek "Öyle ötekileştirildik ki hastalar kesilen suya değil musluğa kızmaya başladı" dedi. 

Hekimler “artık yeter” diyor...

Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi bardağı neden taşırdı ?

Yasa neden çıkmıyor, silahlar hastanelere nasıl rahatça giriyor?

Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Ejder Akgün Yıldırım ve şiddet gören hekim Uğur Çıkrıkçılı, Candan Yıldız’a anlattı.