Videoröportaj

Gazeteci İrfan Değirmenci, müzisyen Onur Şener'i öldüren şüphelilerin bilgilerini paylaştı

Şener'in okul arkadaşı gazeteci Değirmenci, sıradanlaşan şiddeti Candan Yıldız'a yorumladı

03 Ekim 2022 17:22

Ankara-Çankaya'da bir mekanda sahne alan müzisyen Onur Şener (45) öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci İrfan Değirmenci Şener'in ortaokul arkadaşı olduğunu belirterek "Tutuklanan şüphelilerden Ali Gündüz ve İlker Karakaş Çalışma Bakanlığında müfettiş. Semih Soyalp ise TAI'de çalışan bir elektrik mühendisi.... Semih Soyalp'in 'taksirle yaralamadan' sabıka kaydı var. İlker Karakaş'ın ise 'hakaret' ve 'görevi yaptırmama' suçlarından kaydı var" diye konuştu. 

Olayın cumartesi gecesi (2 Ekim 2022) saat 03.15'te meydana geldiğini, tutuklanan üç zanlının Onur Şener'den karaoke yapmamasını, kendisini söylemesini istediğini belirten İrfan Değirmenci "Onur da 'işime karışmayın' diyor o kadar... Bu söz üzerine gerginlik oluyor. Onur'lar mekanda kendi kendilerine  eğleniyorlar. Saldıranlar dışarıda bekliyor. Şişeyi kırıyorlar, Onur'un canını alıyorlar. Planlayarak işlenen bir cinayet adeta... ve bunlar devlette bürokratlar..." dedi.  

"Bu toplumu ilgilendiren bir cinayet" diyen İrfan Değirmenci, "Gülistan Doku, Rabia Naz dosyalarını biliyoruz. Kamuoyunun ilgisini çekmemesi çok önemli" ifadesini kullandı. 

Sanatçılara, festivallere yönelik yasakları da hatırlatan Değirmenci, "istediğimiz gibi oku ya da şu şarkıyı oku" demenin ülkenin genel politik atmosferiyle ilgili olduğunu söyledi.

Şener'in okul arkadaşı gazeteci İrfan Değirmenci, sıradanlaşan şiddeti Candan Yıldız'a yorumladı.